StoryEditor
Regijazahtjevna akcija

Drama na omiljenom izletištu Splićana: više desetaka osoba spašeno iz snježnih nanosa, zbog nestanka goriva i niskih temperatura nekima su bili ugroženi životi

Piše Hina, PSD
13. ožujka 2019. - 14:13

Više desetaka osoba bilo je tijekom noći s utorka na srijedu zarobljeno u vozilima na prometnici koja preko Parka prirode Blidinje u sjeverozapadnom dijelu Hercegovine povezuje Jablanicu s Posušjem, te su tek u srijedu ujutro spašeni zajedničkom akcijom više službi. 

Kako je priopćio Operativni centar civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH), petnaestak vozila ostalo je blokirano zbog snijega i snažnoga vjetra koji je stvarao velike nanose te otežavao vidljivost.

Zbog toga su parkirali vozila uglavnom pored ceste uz Blidinjsko jezero. U njima je bilo i male djece. Mediji navode kako su u tri vozila bili i ugroženi životi putnika zbog nestanka goriva i niskih vanjskih temperatura.  

Po navodima Civilne zaštite ŽZH-a, u akciju spašavanja, koja je trajala između 01:30 i 5:00 sati ujutro uključili su se pripadnici HGSS-a iz Posušja te vatrogasci iz Jablanice. Oni su  uspjeli doći do putnika u zametenim vozilima uz pomoć ralica za čišćenje snijega te bagera. 

Blidinje je, inače, uz Kupres omiljena "jednodnevna" zimska destinacija brojnih Splićana i Dalmatinaca.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 16:45