StoryEditor
Regija‘NEDOPUSTIVO‘

Apsurd iz Srbije: premijerka Brnabić digla glas protiv prakse naplaćivanja poziva nacionalnoj SOS liniji za prevenciju samoubojstava

Piše PSD.
19. studenog 2020. - 12:38
Ana Brnabić, predsjednica Vlade Srbije u svom drugom mandatuBozo Radić/Cropix

Srbijanska premijerka Ana Brnabić reagirala je na upozorenja građana da se poziv nacionalnoj SOS liniji za prevenciju suicida naplaćuje i ocijenila da je to "nedopustivo", prenosi N1.

"Potpuno ste u pravu da je to nedopustivo, radimo na tome da se ovo riješi već tijekom sutrašnjeg dana", napisala je Brnabić na svom Twitter profilu.

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubojstava otvorena je 2019. godine u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr. Laza Lazarević" u Beogradu, a na problem naplate za prevenciju suicida upozorilo je više korisnika društvenih mreža.

Međutim, broj Nacionalne SOS linije za prevenciju samoubojstava nije u telefonskom režimu 0800, ti pozivi se naplaćuju i ne možete ga nazvati s mobilnog telefona ukoliko nemate impulsa na računu, objavio je ranije danas BBC na srpskom.

Novinarima te redakcije u Ministarstvu zdravlja rečeno je kako će "učiniti sve što je u djelokrugu njihovog rada da ta linija bude besplatna".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. studeni 2020 14:50