StoryEditor
Regijane može niže

'Mi smo prvaci': hrvatske stranke u BiH iskoristile uspjeh 'vatrenih' za predizbornu kampanju

21. srpnja 2018. - 19:55

Uspjeh hrvatskih nogometaša postao je dio predizborne kampanje u Bosni i Hercegovini za parlamentarne izbore u listopadu, a prigodne poruke tom prigodom uputile su hrvatske stranke okupljene oko HDZ-a BiH i konkurentskog HDZ-a 1990.

“Bravo Vatreni”, poruka je na velikom jumbo plakatu na ulazu u Mostaru koju su nakon osvojenog srebra uputili iz Hrvatskog narodnog sabora BiH koji okuplja najveći broj hrvatskih stranaka u toj zemlji, a predvodi ih HDZ BiH.

Na plakatu se nalazi i fotografija slavlja hrvatskih nogometaša među kojima je nekolicina podrijetlom iz Bosne i Hercegovine poput Dejana Lovrena, Matea Kovačića ili pak izbornika Zlatka Dalića. Sličnu pozadinu iskoristila je i stranka HDZ 1990. koja je pak povodom srebra na svome plakatu poručila ‘Mi smo prvaci’.

U Mostaru je zajedničko praćenje finalne utakmice na otvorenome organizirao lokalni HDZ BiH, a poruku potpore hrvatskim nogometašima uputili su zajedničkom fotografijom hrvatski zastupnici u Domu naroda Parlamenta obučeni u dresove hrvatske nogometne vrste.

item - id = 557302
related id = 0 -> 1142975
related id = 1 -> 1132682
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2021 06:18