StoryEditor
Politikakriza na istoku

Tomo Medved o događajima u vukovarskom HDZ-u: To nije domoljublje, već kratkovidno sebeljublje

Piše PSD
20. svibnja 2020. - 17:03

Ministar hrvatskih branitelja, Tomo Medved, iz Vukovara je komentirao potez vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave koji je zajedno s gradskim vijećnicima napustio HDZ, javlja N1.

"Nakon što je dio članova HDZ-a s današnjim danom donio odluku napustiti HDZ i svoj politički put pronaći negdje drugdje, kao zamjenik predsjednika HDZ-a želim im zahvaliti na svemu što su učinili za HDZ i zaželjeti im svaku sreću u daljnjem životu, ali isto tako kao zamjenik predsjednika HDZ-a želim reći kako mi je žao što sada već bivši članovi nisu u HDZ-u ispunili osobna očekivanja koja su imali od stranke i što su napustili HDZ.

Nažalost, upravo su osobna očekivanja bila u fokusu na press konferenciji, a ja ću naglasiti i da domoljublje znači i spremnost za zatomljenje osobnih ambicija i podređivanja vlastitih ciljeva interesu naroda i stranke koja djeluje za boljitak cijele naše domovine.

Domoljublje nije kada svoju usamljenu istinu želite nametnuti većini i kada je niste spremni podrediti zajedničkom interesu, to bih prije nazvao kratkovidnim sebeljubljem nego odgovornim domoljubljem", rekao je Medved, prenosi N1.

Odbacio je Penavine optužbe oko procesuiranja ratnih zločina i nastavio nabrajati što je sve Vlada napravila za Vukovar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. srpanj 2021 15:08