StoryEditor
Politikaegal utakmica

Stručnjak za politički marketing Jerko Trogrlić prokomentirao završno sučeljavanje: Bernardić je bio dobar, blagu prednost ipak bih dao Plenkoviću

3. srpnja 2020. - 23:20
Nova TV

- Bila je to utakmica u kojoj su i jedan i drugi igrali na 0:0. Davor Bernardić bio je na razini zadatka, no blagu prednost ipak bih dao Andreju Plenkoviću. On je na razini argumenata uvijek bio bolji. No ovoga puta pokazao je jednu dozu simpatičnosti koja je do izražaja posebno došla na osobnim pitanjima. To je bio Plenković kakvog do sada nismo imali prilike upoznati.

Tim je riječima stručnjak za politički marketing Jerko Trogrlić prokomentirao završno sučeljavanje lidera HDZ-a i Restart koalicije koje je u petak navečer organizirala Nova tv.

-Ovo je prvi nastup od kada je premijer da bahatost nije bila prisutna. Očito je prihvatio kritike. Večeras je priznao da je tijekom mandata napravio i neke pogreške, da nije sve bilo idealno. Taj je dojam držao od početka do kraja. To je velika pobjeda za njega – ističe Trogrlić.

U početku je imao nekoliko situacija u kojima je bio bolji od Bernardića, a onda je, ocjenjuje Trogrlić, do kraja utakmice nastojao sačuvati sigurnu prednost.

Bernardić je, s druge strane, pokazao da je jako dobar učenik.

 -Bio je izvrstan u porukama i frazama, posebno onima vezanima uz korupciju i niske mirovine. Te je poruke brendirao cijelo vrijeme.

Ozbiljan problem imao je kada su se tražili konkretni odgovori, kada je morao izaći iz fraza i poruka – ističe Trogrlić. Tijekom debate gledatelji su otkrili da Plenković ne bi ni sa Radom Borić ni sa Hasanbegovićem. Ali i da se Plenković oko nekih stvari mogu i složiti, poput Istanbulske konvencije i gaženja zastave u kazališnoj predstavi.

-Plenković je jako pazio da ovoga puta ne bude tutor Bernardiću i u tome je uspio.

Bernardić je, prema Trogrlićevoj ocjeni, dobro poentirao na korona priči, dok Plenković  tu nije bio na visini zadatka. Predsjednik SDP-a je taktički odlučio napasti otvaranje granice sa BiH zbog izbora.

- Osobna pitanja bila su najbolji dio debate. Obojica su u ovom segmentu bila dobra. DO sada smo naučili da je Bernardić simpatičniji. Ovoga puta i Plenković je bio jako dobar – ocjenjuje Trogrlić.

Završna riječ je, međutim, bila antiklimaks. I jedna i druga ocjenjuje naš sugovornik, su bile neuvjerljive, duge i razvodnjene.

-Pametnije bi im bilo da su ponovili spotove svojih opcija – zaključuje Trogrlić. 

Izdvojeno

23. srpanj 2020 07:58