StoryEditor
Politika‘stožerokracija‘

Škoro: Upozoravali smo na silnu količinu ovlasti koje ima Nacionalni stožer, a sad o tome razgovaraju i suci Ustavnog suda

Piše PSD.
28. srpnja 2020. - 14:39
Damjan Tadić/Arhiv/HANZA MEDIA

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro je u razgovoru za N1 komentirao situaciju u Hrvatskom saboru, nošenje maski, proslavu u Kninu i novu Vladu.

- Bili smo na čelu kolone koja je tražila određene stvari. Upozoravali smo na stožerokraciju kad su nam se svi smijali i smatrali su da ugrožavamo ustavnopravni poredak Republike Hrvatske. Upozoravali smo na silnu količinu ovlasti koje imaju, a sad o tome razgovaraju i suci Ustavnog suda. G. Capak je predstavnik dijela stožerokracije koji sebi uzima za pravo da, kako vladajućima paše, tumači ulogu Stožera. To nije dobro za njega ni za Stožer.

- Sve oko korone je postala politika, to je bjelodano svima. Danas raspravljamo o Zakonu o obnovi Zagreba, kasnimo, nakon četiri mjeseca, u ozbiljnim zemljaam to se rješava u nekoliko tjedana. Ali to je zato jer je stožerokraciji tako odgovaralo - izjavio je Škoro te dodao:

- Ovdje govorimo o maskicama, o činjenici da dio epidemiologa govori da ne štite nas, nego one s kojima komuniciramo. Smatram da bi trebalo poslušati savjet, ja ih nosim, a gđa Vidović Krišto se odlučila prikloniti drugom dijelu stručnjaka koji smatraju da ih ne treba nositi. Pokriva lice šalom, i g. Capak i g. Beroš su rekli da je pokrivanje lica pamučnom tkaninom dovoljno.

Osvrnuo se i na proslavu u Kninu:

- To je velik dan, svi koji drže do te pobjede i zahvalnosti braniteljima, a posebice ako su članovi parlamentarne većine, trebali bi biti nazočni u Kninu taj dan. Većina je takva kakva je, tanašna, ali ako su preuzeli voditi državu, onda to trebaju i u slavljeničkim situacijama. U ovom trenutku mali dio glasača odlučio je da će oni imati 66 mandata u Saboru i uvjeren sam da bi oni pljeksali, ali 54% nije izašao, sigurno bi dobio i pokoji zvižduk.

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE OVDJE

Izdvojeno

30. srpanj 2020 14:39