StoryEditor
PolitikaŠibenčanin

SDSS-ovac Boris Milošević bit će potpredsjednik Vlade za društvena pitanje i ljudska prava!

13. srpnja 2020. - 12:15
Aleksandar Tolnauer, Boris MiloševićDarko Tomas/HANZA MEDIA

Novi član Vlade iz redova manjinskih predstavnika bit će SDSS-ovac Boris Milošević. On bi u Vladi Andreja Plenkovića  trebao biti potpredsjednik za društvena pitanja i ljudska prava.

- Svi zastupnici nacionalnih manjina daju podršku Borisu Miloševiću – potvrdio je Milorad Pupovac danas nakon sjednice Predsjedništva stranke. Kazao je i kako je to imenovanje već usuglašeno s premijerom Plenkovićem.

Druga potencijalna kandidatkinja SDSS-a bila je Snježana Vasiljević, profesorica na Pravnom fakultetu u Zagrebu, no stranaka se odlučila na koncu za Miloševića.

U odabiru Miloševića, čini se, presudan je ipak bio njegov dugogodišnji politički backgorund.

"Mislimo da je u ovoj fazi potrebno imati čovjeka iskusnog u politici. To ne umanjuje poziciju profesorice Vasiljević s kojom ćemo nastaviti razgovarati o njezinom doprinosu", rekao je Pupovac.

Umjesto Miloševića, u saborske klupe sjest će Anja Šimpraga (SDSS), šibensko-kninska dožupanica iz manjinske kvote, a profesorica Snježana Vasiljević i dalje će surađivati sa strankom.

Boris Milošević koji je, inače Šibenčanin, rođen je 1974. godine.  U Šibeniku je pohađao i osnovnu i srednju školu, a Pravni fakultet završio je u Rijeci.

image
Jure Miskovic/Cropix

Za vrijeme Vlade Zorana Milanovića bio je pomoćnik ministra uprave Arsena Bauka. Vodio je Upravu za politički sustav, državnu upravu te lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu. U Ministarstvu uprave Milošević se zadržao i nakon što je SDP s partnerima izgubio vlast. Bio je pomoćnik ministrice Dubravke Jurline Alibegović u vrijeme prve Vlade HDZ-a i Mosta, dok je u zadnjem mandatu bio saborski zastupnik SDSS-a.  

SDSS je već prije imao potpredsjednika Vlade i to Slobodana Uzelca za vrijeme dok su premijeri bili Ivo Sanader i Jadranka Kosor.

Slobodan Uzelac je na N1 televiziji za Miloševića danas kazao da je "učenik Milorada Pupovca" i da je vrlo kompetentan za člana buduće Vlade.

"On je mlad čovjek, a ima već dosta političkog iskustava i to je doista dobro rješenje. Sigurno da će mu u radu pomoći njegov, rekao bih, za jednog Dalmatinca 'osebujan' temperament. On je, naime, za razliku većine Dalmatinaca pa i mene, vrlo staložen i smiren, što smatram njegovom predonošću u obavljanju ovog posla - poručio je Uzelac.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. veljača 2021 23:11