StoryEditor
Politikaopet se oglasio

Milanović na Facebooku: Ovo su moje riječi sa sjednice Vlade iz 2012. godine. Pamti li itko Plenkovićeve i Jandrokovićeve riječi iz tog vremena?

Piše PSD.
16. listopada 2020. - 21:02
Vojko Bašić/Cropix

Na svom službenom Facebook profilu opet se oglasio predsjednik države Zoran Milanović. Ovog puta svoje je kritike usmjerio prema premijeru Andreju Plenkoviću, predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, kao i bivšem predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku.

- Ovo su moje riječi sa sjednice hrvatske Vlade održane 20. lipnja 2012. Bila je to reakcija na jednu u nizu huškačkih izjava Tomislava Karamarka, jednoga u nizu Jandrokovićevih gospodara i Plenkovićevog dobrotvora koji ga je već 2013. instalirao u Europski parlament.

Pamti li itko Plenkovićeve i Jandrokovićeve riječi iz tog vremena i njihov trud na izgradnji hrvatske sloge?

"Ovo spominjem zato što već danima gledamo kulminaciju, igranja vatrom i nazivanja naše vlasti nenarodnom vlasti.

Ova vlast je narodna, jer je dobila povjerenje naroda. Nikad, baš nikad, i kad su tijesno dobili parlamentarne izbore, političku konkurenciju nisam nazivao nenarodnom vlašću. To je jezik iz 1945., 1946., 1947. i 1948. godine. Ovo je pitanje kulture duha. Ne moramo se voljeti, imati iste poglede na brak i život, ali moramo imati iste poglede na Hrvatsku. A oni kojima je bliži govor 1945., neka se služe tim govorom, a taj govor za nas ne postoji - napisao je Milanović. 

Predsjednik se pritom referirao na Plenkovićevu nedavnu izjavu u kojoj je za radikalizaciju društva, koja je rezultirala napadom na Markov trg, optužio brojne aktere hrvatske političke scene, uključujući predsjednika Milanovića.

- Sjeme mržnje u eter je 2016. bacio Milanović. On je taj koji je krenuo s etiketama, diskreditacijama, napadima, koje je kasnije preuzela krajnja desnica i to doživjela kao činjenice. Svu tu mržnju i blato su bacali na mene četiri godine da bi to eskaliralo pokušajem teškog ubojstva, a po meni puno više od toga - rekao je Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. listopad 2020 21:05