StoryEditor
PolitikaPredsjednik u zoni

Milanović: Gospodin Beroš očito nema podršku svog šefa, on je tu da ga se potroši i baci kao ručnik sa strane

Piše PSD
17. travnja 2021. - 13:02
Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović boravio je na 100. obljetnici Proštinske bune u Marčani, odakle je ispucao nekoliko rafala za medije.

"Reformu zdravstva treba napraviti tamo gdje smo mi stali, a to je minimalan dug države prema veledrogerijama. Obveze treba izvršavati, a ne govoriti tko ih ima puno, a tko malo. Ne treba stvarati poslovni odnos ako ne možeš izvršavati obveze.

To su visoki troškovi, ja točno mogu reći što sam preuzeo kao premijer, što smo zatekli i što smo ostavili u neusporedivo težim financijskim uvjetima, kad je kamata bila 7-8 posto, a sada je skoro nikakva. Državi bi ovaj problem trebalo biti lako riješiti", rekao je Milanović.

O Janafu je rekao da se pokušava instalirati teza da on ima nešto s Janafom i Draganom Kovačevićem, a da je autor svega toga HDZ-ovac.

"Te teze odašillja glasnogovornik HDZ-a, koji je čovjek koji je za vrijeme rata huškao na Srbe u Hrvatskoj. Taj čovjek je i dalje glasnogovornik HDZ-a. Neću spomenuti njegovo ime, ali o njemu je pisao službeni glasnik Srpskog narodnog vijeća Novosti, pa neka Pupovac i Plenković vide što s njim.

Takvim ljudima nema mjesta u političkim strankama, a pogotovo ne u stranci takozvanog desnog centra, što je HDZ. On je mrzitelj svega što je hrvatsko, to je autor tih svinjarija", rekao je Milanović.

Za Dragana Kovačevića je rekao da je došao preko gospodina Čačića: "bio je jedan sukob s njim kad nije dao da inspekcija uđe u Janaf, skoro je bio najuren. Ali on ostaje”, rekao je predsjednik Milanović, opisavši cijelu Kovačevićevu povijest u Janafu.

“Kakve veze ja imam s tim?”, upitao je.

Govorio je i o ministru zdravstva Viliju Berošu. “Gospodin Beroš očito nema podršku svog šefa, on je tu da ga se potroši i baci kao ručnik sa strane. Žao mi je, jer je ušao u to sve možda i previše entuzijastično, ali nije znao s kime ima posla”, rekao je Milanović.

Non-paper o raspodjeli Bosne i Hercegovine nazvao je “big shit”. “Nema govora o podjeli Bosne i Hercegovine, to ne dolazi u obzir. To je neozbiljna i opasna teza”, rekao je Milanović, dodavši da njega zanima poštivanje prava Hrvata kao konstitutivnog naroda, a koje je zajamčeno Daytonskim sporazumom.

“Taj non-paper je jedan big shit. Ja bih se tome smijao čak i da dolazi iz Berlina, a ne odakle već da je došlo”, rekao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2021 19:14