StoryEditor
Politikasvaka čast, super

Marijana Puljak i Dalija Orešković spojile stranke i novoj tvorevini dale ime Centar

Piše JL
15. studenog 2020. - 23:24
Fotografija iz vremena kada je svaka imala svoju strankuDamjan Tadić/Cropix

Integracijom Stranke s Imenom i Prezimenom (SiP) i stranke Pametno u nedjelju je rođena nova politička partija jednostavnog naziva - “Centar”. Na Skupštini stranke Pametno obavljeno je spajanje dviju stranaka, piše jutarnji.hr.

“Budući da hrvatski zakoni ne dopuštaju pravnu mogućnost formalnog spajanja dviju stranaka, spajanje se tehnički provelo tako da su se članovi SiP-a učlanili u Pametno koje je promijenilo ime u Centar”, objasnili su iz najnovije stranke u zemlji.

Na izbornoj skupštini članovi su izabrali supredsjednički model vođenja stranke, a za supredsjednike Centra izabrani su saborske zastupnice Dalija Orešković i Marijana Puljak, te Marin Račić i Dario Carev.

Pametno i Stranka s Imenom i Prezimenom suradnju su, podsjetimo, započele zajedničkim izlaskom na srpanjske parlamentarne izbore.

- Kratkoročni cilj centrista je okupljanje što većeg broja uglednih pojedinaca kako bi se ponudila održiva i uvjerljiva programska, idejna i kadrovska alternativa HDZ-u i SDP-u. U sklopu tih nastojanja, cilj je u što kraćem roku zadobiti povjerenje birača iskazano u anketnom rejtingu većem od pet posto te pripremiti se za lokalne izbore kako bi u svim urbanim centrima ponudili istinsku alternativu i kandidate koji mogu donijeti promjene u svojim sredinama - poručili su iz nove stranke.

U svom političkom djelovanju stranka Centar, poručuju, zalagat će se za više građanskih sloboda, manji utjecaj države u ekonomiji te promovirati "snažne antikorupcijske politike čiji je cilj stvaranje zdravijeg državnog uređenja koje bi jamčilo dugoročni opstanak Hrvatske".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2021 16:53