StoryEditor
Politikarat na fejsu

HDZ se obrušio na predsjednika Milanovića: ‘Kao prononsirani ženomrzac, loše glumi zaštitnika žena... Teško ga muči JANAF, ali je očito i teški licemjer‘

Piše PSD
8. travnja 2021. - 18:34
Premijer i predsjednik, licem u liceBoris Kovacev/Cropix

Nakon što je predsjednik Republike, Zoran Milanović, na Facebooku prozvao predsjednika Hrvatskog sabora, Gordana Jandrokovića, zbog njegovog obraćanja saborskoj zastupnici Sandri Benčić "ispod svake granice pristojnosti", pri čemu je prozvao i "borkinje za ženska prava", oglasio se - i HDZ. Oni su na Facebooku optužili Milanovića da "kao prononsirani ženomrzac, Milanović loše glumi zaštitnika žena!".

Nastavak objave donosimo u cjelosti: 

"Čim se u javnosti spomene JANAF, Zoranu Milanoviću počnu se tresti ruke. Problijedi. Lice mu se zgrči. Krene rafalno pucati po svima. Tako se i danas, poput kakvog stalkera, okomio, verbalno nasrnuo na HDZ i predsjednika #SaborRH. Ničim izazvan, nijednom spomenut, izvan svakog konteksta. Samoproglašeni „Marlon Brando“ nastoji skrenuti pažnju. Poznata je to njegova taktika, no sada ju je nadogradio jednim bizarnim elementom: iako prononsirani ženomrzac, glumi zaštitnika žena. Pa podsjetimo na samo nekoliko njegovih mizoginih uvreda:

O kandidatkinjama SDP-a: "Budite bolje, pametnije i lukavije pa će zaboraviti da ste žene".

O zastupnici Radi Borić: "Ona je slika sve ljepote svog morala i poštenja".

O Marijani Puljak i Daliji Orešković: "Samodopadne i neozbiljne narikače".

O žrtvama seksualnog nasilja: "Kada o tome zapomažu glumice koje iz kreveta ne izlaze za manje od pet milijuna dolara, to baš ne vidim kao nešto čime bih se trebao zanimati".

U povodu Dana žena: „Postoje žene i žene. Postoje žene (…) koje će nasilnike i sve koji im se nađu na putu udariti u jedno mjesto. I postoje žene koje glumataju“.

O pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić: "Želiš da te se tretira kao Amazonku?".

Itd.

Milanovića teško muči JANAF, ali je očito i teški licemjer. Koji je, valjda podsvjesno govoreći o samom sebi, „slika sve ljepote svog morala i poštenja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2021 23:38