StoryEditor
Hrvatskane da se radimir

Zlatar Violić: Ako je prema statutu, onda je moguć izbor Čačića

Piše PSD.
1. veljače 2013. - 22:53
Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić (HNS) kazala je danas novinarima kako je moguće da je Radimir Čačić izabran za predsjednika Sjeverozapadno–hrvatskog regionalnog saveza HNS-a te dodala kako je njeno osobno stajalište da se netko tko služi kaznu, privremeno povuče iz javnog života.

"Nisam upućena u detalje, ali ako je prema statutu - znači da je to moguće. Moje osobno stajalište je kako je prirodno da se netko tko služi kaznu, privremeno povuče iz javnog života, a potom da nastavi na poziciji na kojoj može", odgovorila je Ministrica Zlatar Violić na upite novinara ispred Vlade RH da komentira informaciju kako je Čačić postao šef HNS-ovog regionalnog saveza, što mu osigurava mjesto u Predsjedništvu HNS-a.

Na pitanje je li onda moguć čak i Čačićev povratak u Vladu, odgovorila je kako to uvijek ovisi o kontekstu.

"Zakon i kazne postoje da svatko tko je napravio neku grešku, u bilo kojem obliku, odradi svoj dio prema društvu. Nakon toga bi morao ravnopravno moći nastupati svugdje, a kakve će biti političke okolnosti to doista ne mogu projicirati", kazala je ministirica Zlatar Violić.

Iz HNS-a je danas priopćeno da je godišnja skupština Sjeverozapadno–hrvatskog regionalnog saveza HNS-a za predsjednika tog Saveza izabrala bivšeg prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića.

(Hina)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. veljača 2021 17:17