StoryEditor
Hrvatska‘manji propusti‘

Završen nalaz zdravstvene inspekcije u KB Dubrava, Vlada smijenila Upravno vijeće bolnice

Piše PSD.
29. listopada 2020. - 13:50

Nakon što je proteklih dana liječnica iz KB-a Dubrava svojim pismom u kojem govori o situaciji u Primarnom respiracijskom intenzivističkom centru podigla veliku prašinu u javnosti, jer su neki navodi govorili da bi mogli biti ugroženi pacijenti i zaposlenici, Ministarstvo zdravstva u tu je ustanovu prije tri dana uputilo zdravstvenu inspekciju čiji je nalaz upravo završen.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je stigao nalaz inspekcije, javlja N1.

"Stigao je nalaz inspekcije u KB Dubrava. Nalaz ukazuje na manje propuste koje nisu polučili veće štete, ali je nađena neodgovarajuća razina komuniciranja između uprave bolnice i koodrinatora za bolničko liječenje covid pozitivnih. To je u nalazu inspekcije, sad očekujemo daljnje postupanje", rekao je i dodao:

"Osobno ne znam što bih mogao, zdravstvena inskecija je za to zadužena. Kao ministar mogu jedino razriješiti ravnatelja u roku od 30 dana ako to ne učini Upravno vijeće. Oni će se sastati čim je prije moguće i donijeti pravorijek. Vlada je odlučila da treba smijeniti članove Upravnog vijeća sukladno izvještaju iz Dubrave."

Zahvalio je što je ukazano na takvu situaciju u KB Dubrava.

"Došlo je do određenog dualnog vodstva bolnice koje je moglo dovesti do disfunkcionalnosti što nam je cilj zaustaviti. Većih propusta nije bilo", napomenuo je Beroš, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. srpanj 2021 11:35