StoryEditor
HrvatskaKOMENTAR SILVANE UZINIĆ

Zašto država dopušta da pojedinci kupuju posebne registarske pločice, slave ustaše i ‘rođendan‘ zločinačke NDH?! Pogledajte registraciju ovog Imoćanina

5. veljače 2021. - 17:28
SD

Ima puno vozača u našoj Rvackoj, čini se, koji su svoje žene upoznali desetoga travnja, a da na to ne bi zaboravili utefterili su datum na registarske pločice.

Točno kako je to fino objasnio "odvažni" Zlatko iz Belog Manastira koji je još na brojke dodao i slovo U da naznači kako datum ima veze s upoznavanjem. Baš je romantično to, to kako se taj tip, da oprostite, zajebava. Da nije zalijepio trakice na to slovo U pa je još postalo u ušato ne bi se na njega nitko ni osvrnuo.

Naša ekipa snimila je na splitskim ulicama Audija iz Imotskog potpuno iste registarske oznake pa smo slobodni zaključiti da Belomanastirac nije sam. Ovaj Imoćanin, doduše, nije "ušatio" slovo i nemamo pojma o kome se radi.

Možda se rodio na taj datum, možda se zove Uroš ili Uglješa. Teško. Prije će bit Usraša. Može tu svoju registraciju, po propisima, vozat pet godina prije nego šta je opet obnovi uz ekstra plaćanje.

Ma ok, tu je registarstku oznaku platio tri tisuće kuna i nitko mu ni riječ ne može reć. Ali valja nam zamisliti nadležnog tupana koji mu je to dozvolio.

Zalud nam raspitivanje, kolege novinari već su jedva iskamčili odgovor iz MUP-a a on glasi: "Traženi registarski broj odobrava Ministarstvo unutarnjih poslova ako po svom sadržaju nije provokativan, neetičan ili protivan pravnom poretku...”

Po pitanju "veselog" Zlatka su ipak reagirali, ali samo zato što je dodao uši slovu U. Prijavili su ga za prekršaj koji se odnosi na one koji „nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remete javni red i mir“. Ostalo im nije sporno jer nije provokativno, neetično niti protivno pravnom poretku.

A šta bi to bilo provokativno, neetično i protivno pravnom poretku? Da je netko zatražio da mu piše, ne znam, recimo, HR-QRAC ili HR-GOVNA? Ili BR-TITO1 kao što je jedan u Crnoj Gori tražio?

A jeste znali da ih ima i ovakvih: ZG-ODAN, ZG-ODNA, RV-AT666, DAĆE-BOG, JEBI-SE, PE-NIS... ok, nisu sve iz Hrvatske. Šta tamo neki Švabo zna šta nešto znači na hrvatskom?

Samo šta se u Njemačkoj ne može dogoditi da na registraciji stoji Sieg Heil. A upravo to bi bilo ravno ovoj našoj oznaci s početka priče, samo što u MUP-u RH tako ne misle. Misle li uopće?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. travanj 2021 11:16