StoryEditor

Vrijedni čuvar bogate kulturne baštine

Piše EP
6. kolovoza 2020. - 09:23

HEP – ponosno svjetlo hrvatske kulture

Uz prirodna bogatstva, kulturna je baština hrvatska najvrJednija imovina. Sa željom da očuva, podupre i oživi kulturnu scenu u Hrvatskoj, HEP već dugi niz godina podupire projekte iz područja umjetnosti i kulture, ali i projekte koji za cilj imaju očuvanje tradicije i baštine.

Temeljne vrijednosti na kojima se zasniva i potiče kulturni razvitak podrazumijevaju kulturno nasljeđe te razvijenu infrastrukturu koja omogućuje dinamiku kulturnog stvaralaštva. Upravo su ovi stupovi hrvatskog društva bili i ostali dijelom HEP-ova programa društveno odgovornog poslovanja, a pomoć nadarenim umjetnicima, promocija hrvatske kulture te provođenje aktivnosti očuvanja nacionalnih i lokalnih kulturnih projekata, institucija i inicijativa dugogodišnja su praksa tvrtke.

Naime, kao tvrtka s bogatom tradicijom koja cijeni nacionalne vrijednosti, HEP već dugi niz godina financijski pomaže hrvatska narodna kazališta u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Varaždinu i Rijeci, direktno sudjelujući u stvaranju kulturnih sadržaja od iznimne nacionalne vrijednosti. HEP je izuzetno ponosan što već godinama pruža potporu znamenitostima i manifestacijama poput Dubrovačkih ljetnih igara, Vinkovačkih jeseni, Festivala dalmatinskih klapa u Omišu te Sinjske alke, koja ove godine proslavlja svoju 305. obljetnicu.

Tradicionalni partner hrvatske kulturne scene

Međutim, to je samo dio HEP-ova doprinosa zajednici jer je Hrvatska elektroprivreda već tradicionalni pokrovitelj očuvanja hrvatske kulture i baštine. Podupiranjem brojnih projekata s područja umjetnosti i kulture poput natječaja za donacije Svjetlo na zajedničkom putu, pomaže se umjetnicima, promovira se hrvatska kultura u inozemstvu te podupiru aktivnosti usmjerene na očuvanje i promicanje nacionalnih i lokalnih kulturnih sadržaja.

Hrvatska elektroprivreda prepoznaje vrijednost kulturne i povijesne baštine, a svoju ulogu filantropa, koji promiče i unaprjeđuje kulturu te daje poticaj jačanju vrijednosti općeg dobra, HEP je gradio čitavo stoljeće. U tom su razdoblju, zahvaljujući i potpori HEP-a, nastala brojna umjetnička djela, sačuvane su tradicijske vrijednosti, a kulturni život obogaćen je nizom vrhunskih događanja. HEP će zasigurno i u budućnosti biti jedan od predvodnika razvoja kulturne scene u Hrvatskoj, promičući neprolazne vrijednosti nacionalne umjetnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. listopad 2020 08:02