Hrvatskaneformalni sastanak

Vrh HDZ-a se nenajavljeno okupio u središnjici: raspravlja se i o 'obračunu' s Miloradom Pupovcem?

Piše Rozita Vuković/JL

U središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu utorak kasno poslijepodne započeo je sastanak vodstva stranke na koji su, uz predsjednika stranke i hrvatskog premijera, došli i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar branitelja Tomo Medved, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, bivša ministrica obitelji Nada Murganić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner..., javlja Jutarnji list.

Nitko od sudionika sastanka prilikom dolaska u središnjicu nije htio reći koja je tema sastanka, neki su tvrdili da ni ne znaju što je na dnevnom redu, a iz HDZ-a su neslužbeno samo rekli da se raspravlja o aktualnoj političkoj situaciji te da je riječ o neformalnom sastanku.

Ipak, nesumnjivo je jedna od tema razgovora koalicijski partner HDZ-a Milorad Pupovac, čiji su istupi proteklih dana, nakon nekoliko napada na građane srpske nacionalnosti, izazvali brojne reakcije, a iz samih Banskih dvora su u utorak poručili da ih smatraju neprimjerenima.

Također, s obzirom da je u središnjicu HDZ-a došao i ministar Medved, može se pretpostaviti da je jedna od mogućih tema i press konferencija koju su za srijedu najavile braniteljske udruge, piše Jutarnji list.

#HDZ#MILORAD PUPOVAC#SASTANAK