StoryEditorOCM
HrvatskaPreslagivanje

Vozači kroz Hrvatsku i Sloveniju odsad će češće viđati još jedan logo pored Ine i Petrola

Piše Vijesti SD
19. ožujka 2023. - 10:12

Na pomolu je novo preslagivanje na tržištu prodaje naftnih derivata na slovenskom i hrvatskom tržištu, gdje su se kao glavni akteri izbistrili Ina i Petrol, a kao novi glavni izazivač pojavljuje se Shell, piše lidermedia.hr.

Kako bi dobio odobrenje regulatora za najavljeno preuzimanje kompanije OMV Slovenija, mađarski Mol morao se odreći svojih 39 benzinskih postaja u Sloveniji koje je upravo prodao slovenskoj tvrtki Shell Adria. Iako ta slovenska tvrtka postoji već gotovo trideset godina, dosad je u Sloveniji imala samo devet benzinskih postaja, pa preuzimanjem 39 Molovih postaja postaje respektibilan igrač na slovenskome maloprodajnom tržištu naftnih derivata.

– Ova kupnja važan je korak naprijed za prisutnost brenda Shell u Sloveniji, a kupcima znači veći izbor jer povećava tržišnu konkurenciju – rekao je Shellov izvršni direktor za regiju Gregor Omejc.

Istodobno brend Shell sve više prodire i na hrvatsko tržište, gdje je u posljednje vrijeme dinamizirao otvaranje novih benzinskih postaja, čiji se broj nedavno popeo na trideset. No za razliku od Slovenije, gdje je Shell Adria u izravnom vlasništvu kompanije Shell, u Hrvatskoj je nositelj Shellove licencije Coral Croatia, tvrtka u većinskom vlasništvu grčkoga Corala, piše lidermedia.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. ožujak 2023 10:13