StoryEditorOCM
HrvatskaPOTRESNE SCENE

Vojska na ulicama glavnog grada: apokaliptični prizori iz Zagreba, pogledajte marširanje obrambenih snaga po Trgu bana Jelačića

Piše PSD
22. ožujka 2020. - 10:38

Ministar obrane Damir Krstičević  izdao je zapovijed o "dizanju" Hrvatske vojske za pomoć Zagrepčanima nakon dva snažna potresa koji su jutros pogodili glavni grad.

- Svi su u pogonu, dao sam nalog da se digne Hrvatska vojska, na raspolaganju smo pružiti pomoć gradu Zagrebu. Naša je zadaća kao dio sustava domovinske sigurnosti pomoći našim građanima kad je najteže", navodi se izjava ministra Krstičevića u priopćenju Ministarstva obrane.

Dodaje se kako pripadnici Zapovjedništva za potporu pružaju pomoć bolesnicima i pomažu bolnicama u Zagrebu, Klinici za ženske boelsti i porode u Petrovoj i Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", kako bi se stanje što prije normaliziralo.

image
Goran Mehkek/HANZA MEDIA

"Sedamdeset pripadnika Hrvatske kopnene vojske, iz sastava Inženjerijske pukovnije i mehanizirane bojne Tigrovi i Gromovi upravo je izišlo na teren u centar grada Zagreba te će pomoći u sanaciji posljedica snažnog potresa od Trga bana Jelačića Ilicom do zapadnog dijela grada", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, zbog snažnih potresa koji su uzdrmali hrvatsku metropolu, jutros je sazvan je hitan sastanak državnog vrha, predsjednika države. Vlade, Sabora, te nadležnih službi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. prosinac 2022 05:51