StoryEditor
HrvatskaBEZ OKOLIŠANJA

Vladin savjetnik Gordan Lauc: Vidite li nekoga u trgovini ili javnom prijevozu bez maske, slobodno mu kažite da je glup. To je činjenica, a ne uvreda

Piše PSD.
13. srpnja 2020. - 20:36
Gordan LaucSandra Šimunović/Arhiva/HANZA MEDIA

Mikrobiolog Gordan Lauc, inače član Znanstvenog savjeta predsjednika Vlade RH, osvrnuo se na Facebooku na istraživanje o poveznici mentalnih sposobnosti/kapaciteta radne memorije i prakticiranja mjera zaštite od zaraze koronavirusom.

"Ovo možda nije u potpunosti politički korektno, no istinito je. Ako se u situaciji globalne pandemije ne pridržavate mjera društvenog udaljavanja, to naprosto znači da ste glupi. Barem je to pokazalo veliko istraživanje koje je provedeno u Americi i upravo je objavljeno u vrlo uglednom časopisu "Proceedings of the National Academy of Sciences". 

Dakle, kada od sutra na dalje vidite nekoga u trgovini ili javnom prijevozu da ne nosi masku, slobodno mu kažite "Glupane stavi masku", jer se to više ne može smatrati uvredom, već znanstvenom činjenicom...

Maske možda jesu malo neugodne, no šteta od njihovog korištenja je nikakva, a mogu pripomoći u suzbijanju pandemije pa onda drastičnije mjere i zabrane neće biti potrebne...", napisao je Lauc na svom Facebook profilu.

Izdvojeno

15. srpanj 2020 20:43