StoryEditor
Hrvatskau praznom saboru

Vlada je sinoć do ponoći odbila 300-tinjak oporbenih amandmana, prihvaćen je samo jedan - onaj HDZ-ov

Piše Hina
14. studenog 2019. - 08:46

Vlada je u srijedu odbila svih 300-njak oporbenih amandmana na Prijedlog državnog proračuna za iduću godinu a tijekom cjelodnevne rasprave, koja je završila nešto prije ponoći, prihvaćen je jedino HDZ-ov amandman o povećanju sredstava za redovitu djelatnost Sveučilišta Sjever.

Sredstva za redovitu djelatnost tog sveučilišta tako će biti veća za 10 milijuna kuna, odnosno iznosit će 35,6 milijuna kuna.

Zastupnica Sunčana Glavak (HDZ) ustvrdila je kako je prihvaćanjem tog amandmana ispravljena nepravda prema Sveučilištu Sjever koju je, kako je rekla, uočio premijer Andrej Plenković, a novac će biti iskorišten za znanstveno-nastavnu djelatnosti.

Na prijedlog državnoga proračuna za 2020. godinu podneseno je 320 amandmana, a najviše su ih podnijeli klubovi Mosta i SDP-a. 

S obzirom na ustrajno Vladino odbijanje oporbenih amandmana Giovanni Sponza (Klub IDS, PGS, RI) upitao je li ijedan oporbeni amandman koristan za državu, dok je Nikola Grmoja (Most) u jednom je trenutku ustvrdio kako se u sabornici, uz predsjedavajućeg, nalaze samo Mostovi zastupnici te apelirao da prekine izjašnjavanje o amandmanima u takvim okolnostima.

Zastupnik Miro Bulj (Most) ocijenio je sramotnom činjenicu da je sabornica za vrijeme izjašnjavanja o amandmanima prazna dodavši kako zastupnike nije briga za krajeve iz kojih dolaze jer će oni dobiti plaće kao ni za to što prosvjetarima neće biti plaćen štrajk.

Izjašnjavanje o amandmanima završilo je nešto prije ponoći, a u petak prijepodne predviđeno je glasovanje o Prijedlogu državnoga proračuna za iduću godinu. 

#PRORAČUN#SABOR#HDZ#VLADA#SDP#MOST

Izdvojeno

01. srpanj 2020 18:51