StoryEditorOCM
Hrvatskana krku

Velečasni Zlatko Sudac ima novu važnu ulogu! Godinama je izbivao iz javnosti, evo čime će se sada baviti

Piše Vijesti SD
9. srpnja 2024. - 21:33

Informativna katolička agencija danas je na svojim stranicama gotovo usput, u sklopu birokratske vijesti o imenovanjima u Krčkoj biskupiji, objavila da je kontroverzni svećenik i karizmatik, velečasni Zlatko Sudac, imenovan duhovnim pomoćnikom u župi u Krku. Kako doznaje Telegram, ova dužnost 53-godišnjem Sudcu povjerena je još prije godinu dana, a nejasno je zašto je vijest o tome službeno objavljena tek sada. Nije sasvim jasno ni što podrazumijeva njegova nova dužnost te znači li ona prekid medijske izolacije ovog svećenika.

Velečasni Sudac, naime, već godinama izbiva iz javnosti, a više ni ne održava duhovne obnove po kojima je bio poznat nakon što ga je vrhuška Katoličke crkve odlučila prije petnaestak godina maknuti iz javnog života. Tada se navodilo da je Crkva to navodno učinila zbog njegovih iskričavih stavova i istupa, no konkretni razlozi razlaza Crkve i njega nikada nisu do kraja razjašnjeni.

image

Poznat je i po osebujnom stilu 

Neja Markičević/Cropix

Zlatko Sudac svećenik je i karizmatik, prepoznatljiv zbog stigmi na čelu i zapešćima kojima medicina ne zna uzrok. Zbog njih mu je Crkva zabranila ispovijedanje ali i vođenje mise te ga smjestila u Dom za stare i nemoćne svećenike na Krku. Sudac je rođen na današnji dan na Vrbniku na otoku Krku 1971. godine, pa iako je krenuo raditi kao strojarski tehničar, 1993. odlazi u sjemenište i tamo počinje njegov duhovni put.

Svećenik i karizmatik Zlatko Sudac danas je proslavio 51. rođendan; Posljednjih godina posvetio se umjetnosti, slikarstvu i kiparstvu, ali i unutarnjem uređenju

Svakako, ono po čemu je Sudac najpoznatiji je stigma na čelu u obliku križa koja se pojavila i  prokrvarila 1999. godine. Zbog neobjašnjivosti tog događaja, prema kojima je Crkva izuzetno oprezna, a i njegove popularnosti, ubrzo je uklonjen iz javnog duhovnog života. U tom razdoblju života posvetio se umjetnosti, slikarstvu i kiparstvu, ali i unutarnjem uređenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. srpanj 2024 21:35