StoryEditorOCM
HrvatskaPripreme u tijeku

Uskoro počinje serijska proizvodnja modela C_Two, Mate Rimac podijelio nekoliko fotografija: Nakon 10 godina krvi, znoja i suza... Kakav osjećaj

Piše PSD
18. siječnja 2021. - 09:16

Iz tvrtke Rimac Automobili potvrđeno je kako uskoro počinje serijska proizvodnja modela C_Two. Predserijska faza počela je u prosincu, a prije nekoliko dana na društvenoj se mreži oglasio i vasnik tvrtke, Mate Rimac.

- Hodam ovuda i gledam kako se nakon 10 godina krvi, znoja i suza sve ovo slaže - kakav osjećaj. Predserijska proizvodnja raste i pripremamo se za proizvodnju automobila za kupce. Kapa dolje ljudima koji su omogućili da se ovo dogodi. Svi njihovi potpisi bit će na svakom kupčevom automobilu - i figurativno i doslovno, napisao je Rimac na Facebooku uz nekoliko fotografija koje potvrđuju uzbudljive novosti.

- Gledamo prema budućnosti. U prosincu smo počeli s proizvodnjom predserijskih vozila, a sada napredujemo prema serijskoj proizvodnji C_Two-a. Predserijski automobili koristit će se za daljnja manja podešavanja, testove homologacije i trajnosti, eksperimentiranje s trimom, podešavanje NVH-a i globalnu ocjenu proizvoda. Pred nama je važna godina. Cijenimo vašu podršku na svakom koraku, objavili su iz Rimac Automobila početkom ove godine. 

Cilj je, kako je Rimac sam potvrdio, u 2021. proizvesti brojne automobile ove linije. Njemački Welt je o nastanku modela snimio i dokumentarni film. 

- Naporno radimo kako bismo oblikovali auto onako kako smo ga zamislili - nova vrsta hiperautomobila koja omogućava ekstremne performanse električnog pogona i novo vozačko iskustvo za vozača. Istovremeno, bit će to tehničko remek-djelo i s inženjerskog gledišta. C_Two će imati novi doživljaj vožnje, visoko komunikativnu upravljivost i prvoklasnu dinamiku koja će definirati naš novi auto. Želimo da ovaj auto bude intuitivan i iskoristiv, ali istovremeno oštar i sposoban. Proces testiranja i ugađanja je krucijalan za osiguranje ispunjenja naših obećanja. Voziti C_Two će biti nešto potpuno drukčije, kazao je Rimac. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 08:18