Hrvatskaoluja na facebooku

Upali u vlastitu jamu: HDZ napao Škoru zbog Tuđmana, a onda doživio pravu salvu kritika

Piše Marina Karlović-Sabolić
10. prosinac 2019. - 21:00
rgx time: 3.504753112793E-5

Tuđmanu na grob idem sam, bez kamera i izjava. Ne želim oko toga raditi nikakvu pompu, kazao nam je danas oko podne Miroslav Škoro.

U suparničkom stožeru, međutim, nisu imali previše razumijevanja za njegovu samozatajnost. Na Facebook profilu HDZ-a tijekom poslijepodneva objavili su status u kojemu Škoru prozivaju upravo za njegov odnos prema prvom hrvatskom predsjedniku.

- Evo, čekali smo do 14:00, ali na 20. obljetnicu smrti dr. Franje Tuđmana ni Škoro, ni Grmoja, ni Most, ni Bujanec na svojem FB-u nemaju ni slova o utemeljitelju suvremene hrvatske države. Ali će se svejedno na njega „pozivati“ u predizborne svrhe i imati obraza HDZ-u dijeliti lekcije. Doduše, za Bujanca nas ignoriranje dr. Tuđmana i ne čudi. Njegovom najboljem prijatelju ionako je oduvijek Alija Izetbegović bio bliži nego Tuđman, Armija BiH nego HVO – objavili su iz HDZ-a. U objavi aludiraju na Zlatka Hasanbegovića, no glavna meta dvanaest dana prije izbora je – nemojmo se zavaravati – upravo Škoro. Kandidat koji opasno puše za vrat aktualnoj predsjednici Republike i kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović.

Komentari na ovu objavu pokazuju da HDZ možda i nije pogodio „u sridu“.

"A Tuđmanov sin će glasati za Škoru lol", napisala je jedna korisnica.

"Je li vaš najdraži koalicijski partner posjetio grob prvog hrvatskog predsjednika?", glasio je drugi komentar.

A onda je uslijedila prava salva.

"G. Škoro ne radi halabuka od odavanja počasti prvom hrv. Predsjedniku kao vi kukavice. Izdali ste narod i državu spajajući se sa Pupovcem i Vučićem", navela je jedna korisnica.

"Hahaha, koja ste vi lakrdija od ljudi, stranke. Tek kad HDZ umre, Hrvatska će početi živjeti. Da imate časti počinili biste harakiri, al ni obraza nemate, pa čemu čast tražiti u vama", ustvrdio je jednako kritičan komentar.

"HDZ je uništio Hrvatsku gore nego četnici, osmanlije i mlečani zajedno. Nema većih bandita i ratnih profitera od HDZ-ovaca", napao je HDZ-ovce jedan korisnik u svojem komentaru.

"Koliko plaćate ovo njuškanje po tuđim profilima? Ubio bih koju kunu u fušu, kome se treba javiti?", našalio se netko.

U Škorinom stožeru na kritike iz HDZ-a kratko su odgovorili da Tuđmanova obljetnica za njih nije biznis, a za HDZ očito jest.
 

#HDZ#FRANJO TUđMAN#MIROSLAV ŠKORO