StoryEditor
Hrvatskaživot na istoku

Umjesto inozemstva, odabrali Slavoniju: četvero liječnika iz Splitsko-dalmatinske županije otišlo raditi u Osijek

12. srpnja 2018. - 23:53

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić primio je u četvrtak troje od četvero mladih liječnika iz Splitsko-dalmatinske županije koji su nedavno došli raditi u osječki Dom zdravlja, izrazivši pritom zadovoljstvo što su odabrali baš Osijek i tu županiju.

Mladi liječnici došli su u Osijek nakon što su se javili na natječaj koji je osječki Dom zdravlja raspisao jer se od kraja 2017. bori s nedostatkom doktora medicine i doktora dentalne medicine. U Osijek su stigla trojica doktora dentalne medicine i jedna doktorica medicine koja danas nije bila kod župana.

Ravnatelj osječkoga Doma zdravlja Mato Lukić istaknuo je kako je dolazak novih liječnika olakšao sastavljanje rasporeda radnih zadataka.

"Mi smo objeručke prihvatili ove mlade ljude i trudit ćemo se biti dobri poslodavci kao što se oni trude biti dobri djelatnici”, rekao je Lukić.

Župan Anušić izrazio je zadovoljstvo što su mladi liječnici odabrali baš Osijek i Osječko-baranjsku županiju, ističući kako nakon dugogodišnjih negativnih vijesti iz Slavonije konačno stižu i dobre, među kojima je dolazak tih liječnika u Slavoniju.

"Drago mi je da su odabrali baš Osijek, koji je četvrti grad po veličini u Hrvatskoj. Sjedište je kulturnog, znanstvenog, sveučilišnog, sportskog, društvenog i političkog života istočne Hrvatske i vjerujem da je i to bio razlog zbog kojeg su odlučili doći ovdje”, rekao je Anušić.

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 16:56