StoryEditor
Hrvatskavisoke temperature

U tjednu pred nama neke dijelove Lijepe naše čeka osvježenje, ali i nevrijeme: evo gdje je meteoalarm i dalje upaljen

Piše PSD
25. lipnja 2021. - 22:03

U polju smo izjednačenog ili malo povišenog tlaka, za vikend ćemo dakle odmoriti od jake vrućine, no ponovno će se početi uspostavljati greben s kojim će se već iza vikenda vrućina vratiti, piše dnevnik.hr

I subotnje jutro bit će pretežno sunčano i dosta toplo. U kopnenom dijelu uz 17, 18 stupnjeva, svakako ugodnije nego na Jadranu gdje se očekuje 20 do 24 stupnja. Jedino bi u gorju moglo biti ispod 15. Rijetko je na kopnu moguć pokoji pljusak. Napokon će i ovaj saharski pijesak postupno iščeznuti iz atmosfere, što taloženjem, što premještanjem zračne mase dalje na istok pa tako već sutra možemo očekivati čišće i plavlje nebo nego ovih dana te onaj poznati ružičasti zalazak sunca. Zrak će na moru već prijepodne pročistiti slaba, mjestimice umjerena bura.

Nekima manje vrućine

I danju će biti većinom sunčano, a mnogi će pozdraviti i manje vruće vrijeme. Moguće je da temperatura bude i ispod 30 stupnjeva.

I u Slavoniji i Baranji će biti ugodnije. Pretežno sunčano, uz povremeno umjeren sjeverozapadnjak i temperaturu oko 29 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu također će prevladavati sunčano, na moru čak i vedro. U gorju ugodnih 27, na moru oko 32 stupnja, no more ima more, a i uvijek nešto puše, pa se vrućina lakše podnosi. Ujutro malo bure, danju će zapuhati sjeverozapadnjak, zaključuje dnevnik.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2022 00:48