StoryEditor
Hrvatskanovi podaci

Umro muškarac s Murtera, u Osječko-baranjskoj županiji zaraženo malo dijete

Piše JL
22. svibnja 2020. - 12:37
Nikša Stipaničev/Arhiv/HANZA MEDIA

Jučer je broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju bio tri, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2237. Također, jučer je preminula jedna osoba. Nacionalni stožer je najavio da će danas održati konferenciju za medije u 14 sati.

Osječko-baranjska županija

Od 164 uzoraka testiranih na virus COVID-19 u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek ni jedan nije bio pozitivan, na žalost od devet testova obavljenih u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ jedan je bio pozitivan, javlja Jutarnji.

Riječ je o malom djetetu iz Gata koje je od ranije u samoizolaciji s majkom pozitivnom na koronavirus. To je već osma pozitivna osoba u ovom selu.

Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije od početka epidemije iznosi 133 osobe, s tim da je do sada 110 izliječeno, 14 se nalazi na kućnom liječenju, a na liječenju u KBC-u Osijek je ostao samo jedan pacijent (jedan je jučer upućen na kućno liječenje). Na žalost, do sada je preminulo ukupno osam osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata smanjen je broj osoba u samoizolaciji, s 11 na samo osam.

Šibensko-kninska županija

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije izvijestio je da u županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Muškarac rođen 1963. godine s područja Murtera koji je bio zaražen koronavirusom preminuo je jučer u KBC Split, priopćili su danas iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. rujan 2020 03:46