StoryEditorOCM
Hrvatskanačelo postupanja

Tomislav Ćorić u sukobu interesa jer glasovao da se u upravu HEP-a imenuje njegov vjenčani kum. Povjerenstvo: Nije mogao postupati nepristrano

Piše PSD.
11. prosinca 2020. - 13:35
Split, 231020. Potpisivanje ugovora u Banovini izmedju gradonacelnika Andre Krstulovica Opare, ministra Tomislava Corica i Sinise Kukica, direktora Fonda za zastitu okolisa i energetsku ucinkovitost oko dodjele sredstava za Karepovac. Na fotografiji: sa potpisivanja, ministar Tomislav Coric.Josko Supic/Cropix

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku o ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, te utvrdilo da je povrijedio načelo postupanja, kada je glasovao da se u upravu HEP-a imenuje njegov vjenčani kum Petar Sprčić.

Naime, Povjerenstvo je pokrenulo postupak zbog kumske povezanosti Tomislava Ćorića i njegovog glasovanja na 72. sjednici Vlade. Prema mišljenju Povjerenstva trebao se izuzeti iz postupka donošenja odluke o imenovanju svoga vjenčanog kuma, javlja HRT.

Nedeklariranje kumstva koje bi moglo dovesti do zbog nesavjesnog i pristranog postupanja dužnosnika, Ćorić je među ostalim, u očitovanju naveo kao vrijednosni sud i mišljenje Povjerenstva koje nije utemeljeno na Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

- Vlada odlučuje natp...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:09