StoryEditor
Hrvatskacrni rekord

Nacionalni stožer: U posljednja 24 sata zabilježen 2421 novi slučaj zaraze, od posljedica koronavirusa preminulo još osam osoba

Piše PSD, Hina
25. listopada 2020. - 10:24
Tom Dubravec/Cropix

U posljednja 24 sata zabilježen je 2421 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 11144. Među njima je 825 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 58 pacijenata. Preminulo je osam osoba.

Podsjetimo, u subotu su zabilježena rekordna 2.242 nova slučaja pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj jučer bio 9.745. Među njima je 731 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 52 pacijenta. Jučer je preminulo 16 osoba. 

Zbog velikog broja zaraženih, Nacionalni će stožer danas odlučivati i o novim mjerama jer one dosadašnje nisu polučile rezultate.

Polako pristižu novi podaci o oboljelima po županijama.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 526 obrađenih testova danas je 99 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 60, Kaštela 6, Omiša 6, Sinja 1, Solina 4, Trilja 1, Trogira 1, Dicma 1, Dugog Rata 4, Jelse 2, Klisa 3, Marine 1, Okruga 1, Podstrane 4, Pučišća 1, Segeta 1, Sutivana 1 i Zadvarja 1 osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 61 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2064 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 56 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 6 osoba nalazi na respiratoru.

Šibensko-kninska županija

Na području Šibensko-kninske županije u posljednja 24 sata je 36 novooboljelih osoba od Covida-19  a jedna osoba je umrla, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

 Na odjelu infektologije šibenske bolnice danas je umro 92-godišnji muškarac s područja grada Vodica.

Od koronavirusa oboljelo je 17 korisnika i tri djelatnika Cvjetnog doma u Šibeniku, tri osobe s prebivalištem na području Šibenika, pet osoba s  prebivalištem u Kninu, dvije iz Skradina, te po jedna osoba iz Bilica, Pirovca i Vodica. 

 Većina oboljelih su kontakti već ranije oboljelih osoba. Također, tri osobe pozitivne su na koronavirus iz drugih županija, a borave na području Šibensko-kninske županije. 

 Trenutno je 118 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Osam osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže  kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

 Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 291 osoba.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije 13 je novooboljelih osoba od koronavirusa. 10 novooboljelih osoba je sa područja Grada Zadra te po jedna sa područja Biograda, Pakoštana i Sv.Filipa i Jakova. Među novozaraženima je 9 ženskih i 4 muške osobe i svi su srednje i mlađe životne dobi. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 229 uzoraka, a u samoizolaciji i izolaciji je 560 osoba. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 11 bolesnika od kojih je 2 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici Biograd na Moru hospitalizirano je troje bolesnika oboljelih od koronavirusa.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Riječ je o 16 osoba iz Dubrovnika, osam iz Župe Dubrovačke, petero iz Smokvice, troje iz Konavala, dvije osobe Vele Luke te jednoj iz Dubrovačkog primorja. Jedna novooboljela osoba nema prebivalište na području te županije.

Ličko-senjska županija

U Ličko-senjskoj županiji je u posljednja 24 sata 14 novooboljelih od Covida-19, a jedna je osoba umrla, priopćio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

U samoizolaciji su 573 osobe među kojima i župan Darko Milinović, koji je u subotu na večer objavio da je na koronavirus  pozitivan jedan član njegove obitelji, da će se danas testirati i on. O nalazu će župan Milinović odmah izvijestiti javnost.

U bolnici u Gospiću je umro 90-godišnji pacijent, inače korisnik Doma za starije i nemoćne osobe, koji je uz potvrđeni virus bio i kronični bolesnik.  

U Ličko senjskoj županiji je od početka epidemije do sada oboljela 451 osoba, a trenutno je aktivnih 176 slučajeva Covida-19.

 Izlijećeno je 257 osoba , a 18 osoba je umrlo.

Grad Zagreb

U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 1465 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu je 24. listopada do 20.00 sati zabilježeno 976 novooboljelih osoba (757 sa prebivalištem i 219 osoba s boravištem u Gradu Zagrebu), javljaju 24sata.

Služba za epidemiologiju obradila je 337 oboljelih osoba. Od navedenog, 199 je od prethodnih dana, a 138 osoba od 24. listopada. Mjera samoizolacije izrečena je za 527 osoba.

Varaždinska županija

U Varaždinskoj županiji u posljednja je 24 sata evidentirano 110 novozaraženih, a' izvan pogona' je gotovo stotinu zdravstvenih djelatnika, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Što se tiče izvora zaraze, u 65 slučaja riječ je o bliskim kontaktima unutar obitelji ili radnog okruženja, a u 45 slučajeva je izvor zaraze nepoznat.

 Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 551, s obzirom da imamo i 41 otpust s kućnog liječenja.

 Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici trenutno su 42 osobe s težom kliničkom slikom, 40 osoba je na kisiku i dvoje ih je na respiratoru, dok je na liječenju kod kuće trenutno 509 osoba.

Osječko-baranjska županija

Od posljedica zaraze koronavirusom u osječkom KBC-u umrla je 76-godišnjakinja iz Višnjevca, a u protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji potvrđena su nova 163 slučaja zaraze koronavirusa, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Umrla pacijentica je, osim COVID-a 19, imala je i niz drugih kroničnih bolesti.

U posljednja 24 sata testirano je 496 uzoraka. Od 163 novozaražene osobe najviše ih je, 61, iz Osijeka, potom 12 iz Đakova, 10 iz Čepina, po šest je iz Belišća, Tenje, Višnjevca i Antunovca, a novozaražene osobe dolaze iz ukupno 39 mjesta u Županiji, priopćeno je iz Stožera.

 U osječkom KBC-u Osijek hospitalizirane su 74 osobe oboljele od koronavirusa, a 16 je na respiratoru, što je najviše od početka epidemije.

 U Općoj županijskoj bolnici Našice na bolničkom liječenju se nalazi 10 pacijenata oboljelih od koronavirusa. 

 Epidemiološka služba županijskog Zavoda za javno zdravstvo u samoizolaciju je stavila 31 kontakt oboljelih osoba, pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi 3157 osoba.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji je u posljednja 24 sata  registrirano 89 novih slučajeva Covida-19, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

Na bolničkom je liječenju 56 osoba. U karlovačkoj su bolnici 42 pacijenta, dvije osobe su na respiratoru, dvije su otpuštene na kućno liječenje, te su tri pacijenta novoprimljena. U samoizolaciji se prema upisanim podacima nalazi 88 djelatnika Opće bolnice Karlovac.  Na Covid odjelu u bolnici u Ogulinu liječi se 14 pozitivnih pacijenata.

U samoizolaciji se nalazi 49 djelatnika te bolnice i to 6 liječnika, 4 spremačice i 39  medicinskih sestara i tehničara. U županiji je u samoizolaciji 547 osoba.

Od početka epidemije u Karlovačkoj županiji ukupno je do sada  979 oboljelih.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je  51  nova pozitivna osoba na Covid-19, izvjestio je u nedjelju župnijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima jedanaest je osoba iz Vinkovaca, po pet iz Vukovara, Županje i Ilače, četiri iz Ivankova, tri iz Gradišta, po dvije iz Jarmine, Rokovaca i Tovarnika, te po jedna iz Andrijaševaca, Borova, Bošnjaka, Bršadina, Donjeg Novog Sela, Markušice, Pačetina, Rajevog Sela, Slakovaca, Starih Jankovaca, Tordinaca i jedna osoba s boravištem izvan županije.

Od početka epidemije u županiji su obolile 1574 osobe, od kojih je 1205 osoba izliječeno, a 20 je preminulih osoba. Trenutno je 25 osoba hospitalizirano, a u samoizolaciji nalazi se 10170 osoba.

U protekla 24 sata testirana je 221 osoba, te je testiranih do sada na području Vukovarsko-srijemske županije 15830 osoba, navode iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus na području županije u općoj populaciji potvrđeno 10 novih slučaja bolesti COVID-19. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

U OB Koprivnica preminula je jedna osoba iz opće populacije s pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a riječ je o osobi starije životne dobi koja je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet i liječila se uz potporu mehaničke ventilacije.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 140 slučajeva bolesti COVID-19, sedam osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju je ukupno 26 osoba.

Primorsko-goranska županija

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, danas je na području Županije evidentirano 60 novozaraženih osoba koronavirusom, od ukupno 569 testiranih. U posljednja 24 sata ozdravilo je 26 osoba, tako da je trenutno u PGŽ 566 aktivnih slučajeva pozitivnih na Covid 19. U skupini novozaraženih i danas dominira radno aktivno stanovništvo i studentska populacija, a samo je 5 djece školskog uzrasta i dvoje umirovljenika.

Krapinsko-zagorska županija

U protekla 24 sata evidentirano je 120 novih osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije pozitivnih na koronavirus.

Radi se osobama s prebivalištem na području sljedećih jedinica lokalne samouprave: Grad Donja Stubica (5), Grad Krapina (15), Grad Oroslavje (5), Grad Pregrada (11), Grad Zabok (6), Grad Zlatar (7), Općina Bedekovčina (6), Općina Budinšćina (4), Općina Desinić (12), Općina Đurmanec (6), Općina Hum na Sutli (7), Općina Jesenje (2), Općina Konjščina (2), Općina Krapinske Toplice (6), Općina Kumrovec (1), Općina Lobor (3), Općina Mače (1), Općina Marija Bistrica (4), Općina Mihovljan (1), Općina Novi Golubovec (1), Općina Petrovsko (2), Općina Radoboj (4), Općina Sveti Križ Začretje (3), Općina Tuhelj (1), Općina Veliko Trgovišće (2) i Općina Zlatar Bistrica (3).

Pristiglo je i 166 negativnih nalaza, dok se još uvijek čekaju rezultati za 401 uzorak.

Ozdravilo je dodatnih 38 osoba te ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 748. U samoizolaciji se nalazi 1.397 osoba.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 329 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 47 novozaraženih osoba s područja županije.

Kod 33 osobe radi se epidemiološki o uvezenim slučajevima (Rijeka (27), Zagreb (2), Republika Slovenija (3), Republika Italija (1)).

Za 7 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije, ili o bliskom kontaktu s već poznatom pozitivnom osobom, a u 7 slučaja je u tijeku epidemiološka obrada. Izliječeno je 7 osoba. Trenutno je 211 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 606 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U protekla 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 78 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 56 novooboljelih osoba s područja je grada Bjelovara, priopćili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

S područja općine Rovišće devet je novooboljelih, po dvije novooboljele osobe s područja su gradova Garešnica i Daruvar te općine Nova Rača, a po jedna novozaražena osoba s područja je gradova Grubišno Polje i Čazma te općina Dežanovac, Štefanje, Veliki Grđevac, Hercegovac i Ivanska.

Među oboljelima je i osam korisnika privatnog doma za starije osobe na području Bjelovara, a tri novozaražene osobe korisnici su privatnog doma za starije osobe na području općine Rovišće. Riječ je o domovima u kojima je već bilo pozitivnih osoba na COVID-19, napominju iz Stožera.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 140 slučajeva zaraze koronavirusom, 124 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 16 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 526 osoba, a ukupno je testirano 11.647 osoba. Na posljednjem testiranju obrađena su 134 uzorka, od kojih je 17 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba, kao i svih suspektnih osoba.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan su osamdeset i tri novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o trideset i šest osoba s područja grada Kutine, osamnaest osoba s područja grada Petrinje, četrnaest osoba s područja grada Siska, dvanaest osoba s područja grada Popovače, jednoj osobi s područja grada Novske, jednoj osobi s područja grada Gline i jednoj osobi s područja općine Martinska Ves.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. studeni 2020 21:16