StoryEditor
Hrvatskapripazite!

Stižu nam novi toplinski udari, a potom nagla promjena vremena: jedva ćemo spavati od vrućine, nakon čega temperature drastično padaju, ponegdje i na samo 20!

Piše PSD
23. srpnja 2019. - 19:25
kupanje_riva12-270619

Nakon neuobičajeno dana s  neuobičajeno ugodnom temperaturom, meteorolozi nam za sredinu tjedna najavljuju osjetan rast temperature pa čak i toplinske udare. Na sreću, neugodna vrućina neće dugo potrajati jer se sprema nova promjena vremena. 

Državni hidrometeorološki zavod za utorak je predvidio pretežno vedro uz porast temperature, a za srijedu sunčano i vedro i još toplije nego danas - za obalu se predviđa najveća dnevna temperatura do 35, a za kontinent 33  stupnja, s tim da će jako tople biti i noći, zbog čega je za Dalmaciju ptoglašena vrlo velika mogućnost toplinskih valova.

Porast temperature vrhunac će doseći u četvrtak, a potom slijedi promjena vremena.  Prema kartama koje je objavio DHMZ, a koje donose prognozu za sedam dana, jasno se vidi porast mogućnosti oborina krajem tjedna.

U nedjelju bi oborina moglo biti u cijeloj Hrvatskoj, osim možda na krajnjem jugu Dalmacije, a ujedno će doći do pada temperature kad će se na obali iznositi između 23 i 28, a u unutrašnjosti ponegdje i samo 20 stupnjeva.
 

 

 

#VRUĆINA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 22:10