StoryEditorOCM
HrvatskaDHMZ POSLAO APEL

Snažno nevrijeme pogodilo Hrvatsku, upaljen meteoalarm, vjetar čupao stabla: ‘Krenulo je kao ono lani!‘

Piše Marijan Brala/JL
21. svibnja 2024. - 17:39

Središnju, sjevernu i istočnu Hrvatsku u popodnevnim satima zahvatilo je snažno nevrijeme, na što su ranije upozoravali iz DHMZ-a. Stupanj pripravnosti na moguće vremenske neprilike podignut je na narančasto za Zagrebačku i Osječku regiju.

- Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - poručuju iz DHMZ-a. Kod Samobora je olujni vjetar lomio drveće koje je palo na cestu što je otežalo promet, piše Jutarnji list.

- Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa autoceste ispred Bregane - piše 24 sata.

DHMZ javlja kako su izražena grmljavinska nevremena koja mjestimice donose obilnu kišu, tuču te olujne udare vjetra već zahvatila središnju i istočnu Hrvatsku.

- Prilagodite se i zaštitite! - apeliraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Nevrijeme je zahvatilo i mjesto Brdovec u Zagrebačkoj županiji.

- Krenulo je kao i prošle godine za vrijeme one strašne oluje. Vidim da su dva stabla blizu mene iščupana, bojao sam se da se ponavlja isto kao i lani - rekao je jedan mještanin Brdovca za Danas.hr.

Slična je situacija i kod Zaprešića. Vjetar je nosio potrgano drveće, a oni koje je nevrijeme zateklo na putu morali su čistiti cestu za prolaz.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj na Facebooku je objavio fotografiju koja prikazuje kako je u nevremenu oštećen krov na vrtiću.

"Nitko od djece i osoblja nije ozlijeđen. Prema prognostičarima nevrijeme je najjače pogodilo upravo Vrbovec. Više informacija kao i sutrašnju organizaciju radnog vremena u vrtiću objavit ćemo kroz lokalne medije…", napisao je Kralj.

Crometeo javlja kako je jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo i Posavinu te dio sjeverozapadne Hrvatske, a na Facebooku brojni iz Našica, Čazme, Vinkovaca, Hrvatske Kostajnice i Slavonskog Broda objavljuju snimke crnih oblaka koji prekrivaju gradove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 06:31