StoryEditor
Hrvatskaudaljeni iz službe

Skandal u MORH-u: trojica pilota iz vojne baze u Zemuniku pod istragom civilne i vojne policije!

Piše PSD
20. studenog 2019. - 20:30

Trojica pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom su civilne i vojne policije, doznaje Dnevnik.hr.

Oni su vojnim helikopterom prevozili jednog švercera oružjem. Također, policija je pretragom njihovih domova pronašla i veću količinu vojnog streljiva.

Brigadni general Mato Mikić, zapovjednik HRZ-a, za Dnevnik.hr je izjavio: 

"Oni su udaljeni iz letačke službe i uskraćena su im određena materijalna prava koja su vezana za letački dodatak. Ovo je izolirani slučaj, to se u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu dosad nije dogodilo. I dalje ćemo poduzimati mjere da spriječimo takve slučajeve."

Pilotima prijeti stegovni postupak pred Vojno-stegovnim sudom.

Piloti su 36-godišnjaka prevezli helikopterom prije dva mjeseca, i to u vrijeme svojih, već planiranih vojnih zadaća.

Kako javlja Dnevnik.hr, u vojnu bazu u Zemuniku ušao je prerušen u vojnog pilota. Let od od Zadra i okolice do Velebita ranije je bio isplaniran.

Kod njih je pronađeno gotovo 8000 komada raznog streljiva, a dio potječe iz Domovinskog rata. Sumnja se da je streljivo bilo namijenjeno crnom tržištu.

Muškarac kojeg su prevozili piloti MORH-a otprije je poznat policiji. Pušten je na slobodu uz mjere opreza, potvrđeno je Dnevniku Nove TV. Tužitelji su se žalili na tu odluku. 

Ministar obrane Damir Krstičević poručio je da neće tolerirati nevojničko ponašanje te da svojim primjerom traži red i stegu. 

O ovim događajima obaviještena je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. 

#MORH#HRZ

Izdvojeno

07. srpanj 2020 16:08