StoryEditorOCM
HrvatskaTEŠKA SUDBINA

Siromah provalio u vikendicu i ukrao konzerve u vrijednosti 100 kuna, pa završio na sudu

Piše MOZAIK SD
17. ožujka 2022. - 14:22

Tužna životna sudbina Željka iz Šemovaca omekšala je čak i srca državnih odvjetnika koji su odustali od optužbi na sudu.

Naime, Željko je završio na sudu s optužnicom za tešku krađu jer je iz klijeti u vinogradu ukrao nekoliko konzervi hrane vrijedne 100 kuna, piše danica.hr.

Krađa se dogodila lani u siječnu u blizini mjesta Šemovci kod Đurđevca u vinogradarskom predjelu Vinogradišće u vikend objektu u vlasništvu Vjekoslava iz Trojstvenog Markovca kod Bjelovara.

“U poslijepodnevnim satima, u nakani da se nepripadno okoristi i uzme manju količinu hrane, Željko iz mjesta Šemovci ušao je u vikend objekt u Vinogradišću tako da je nasilno uporabom fizičke snage otvorio ulazna vrata.

Iz vikend objekta uzeo je nekoliko konzervi hrane, koje su vlasništvo Vjekoslava, ukupne vrijednosti 100 kuna. Time je počinio kazneno djelo protiv imovine – teškom krađom”, stajalo je u optužnici koju su protiv njega podignuli koprivnički tužitelji.

No, nakon što je na sudu proveden dokazni postupak, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici ovih je dana odustalo od optužbe protiv Željka. Kako se doznaje, riječ je o lokalnom siromahu koji je provalio u klijet jer je bio jako gladan, objavila je danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 03:22