StoryEditor
Hrvatskasastao se sa svima

Sergej Lavrov završio službeni posjet Hrvatskoj otvaranjem nove zgrade ruskog veleposlanstva u Zagrebu

Piše Hina
16. prosinca 2020. - 14:57
Damjan Tadić/Cropix

Rusija je u srijedu otvorila novu zgradu veleposlanstva u Zagrebu, događaj kojim je ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov završio službeni posjet Hrvatskoj. 

Šef ruske diplomacije se ranije sastao s najvišim hrvatskim dužnosnicima u sklopu regionalne turneje tijekom koje je bio i u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

U novom veleposlanstvu u Bosanskoj ulici dočekali su ga hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić, koji je jedini dao izjavu novinarima, rekao je da ga je Lavrov pozvao u Sjevernu Osetiju, regiju na Kavkazu čiji je počasni građanin, a on je preko Lavrova poslao pozdrave ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu koji mu je dao orden za prijateljstvo. 

"Mi smo isto stablo dvije grane. Mi smo jedan od 27 glavnih gradova Europske unije, ali ne smijemo nikad zaboraviti na dobru suradnju s našim ruskim prijateljima. Neka dugo živi prijateljstvo između hrvatskog i ruskog naroda!“, rekao je Bandić. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. veljača 2021 11:28