StoryEditor
Hrvatskageopolitička plinska mreža

Šefovi diplomacija Hrvatske, BiH, Crne Gore i Albanije: Krećemo u izgradnju Jadransko-jonskog plinovoda

Piše PSD.
6. lipnja 2015. - 01:14
Ministri vanjskih poslova i gospodarstva Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Albanije potpisali su u petak u Budvi zajedničku izjavu o Jadransko-jonskom plinovodu (IAP) kojom su potvrdili snažnu potporu provedbi tog projekta.

Ministri su izjavu potpisali na marginama Foruma To be secure koji se održava u Budvi.

Ocijenili su da se radi o vrlo važnom projektu za zemlje južne i središnje Europe u smislu energetske sigurnosti i diverzifikacije izvora, priopćilo je crnogorsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

"Zajedničkom izjavom ministri su se suglasili da će sve zemlje potpisnice poduprijeti i ohrabriti osnivanje međudržavnog povjerenstva i potpisivanje memoranduma o razumijevanju u najkraćem mogućem roku s ciljem uspostavljanja stalnog operativnog tijela koje će koordinirati sve buduće administrativno-tehničke aktivnosti", stoji u priopćenju.

To će tijelo biti zaduženo i za pripremu plana zajedničkih aktivnosti za buduću provedbu projekta najkasnije do 1. listopada

"Budvanskom Izjavom o Jadransko-jonskom plinovodu države regije su još jednom potvrdile snažnu političku potporu realizaciji projekata od zajedničkog značaja i daljnjoj afirmaciji vrlo sadržajne regionalne suradnje", istiće se u priopćenju.

(H), FOTO: Ilustracija/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. srpanj 2021 22:43