StoryEditor
Hrvatskakritika iz oporbe

SDP-ovka Ahmetović: Banožić je sramota za Hrvatsku! I nesposoban je po pitanju sustava obrane. On nikad nije smio postati ministar

Piše hina
20. svibnja 2022. - 13:10

Mirela Ahmetović (SDP) ocijenila je u petak da je odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o ministru obrane Mariju Banožiću sasvim očekivana jer je sam sebi neosnovano dodijelio državni stan velike kvadrature te ga nazvala 'sramotom za Hrvatsku'.

„Osim što je pokazao i dokazao da je potpuno nesposoban po pitanju sustava obrane, pokazuje i dokazuje gotovo svakodnevno da je kratkoročno, srednjeročno i dugoročno sramota za Republiku Hrvatsku”, izjavila je politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović.

Ne znam koju optiku ministra Banožića spomenuti, a da ona nije oličenje njegove nesposobnosti, ali i korištenje javnih sredstava kako bi se umanjila ili oprala iskompleksiranost manjom vrijednošću koji po modusu operandi HDZ-a liječi javnim novcem, poručila je.

Ova odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, smatra, sasvim je očekivana jer je sam sebi neosnovano dodijelio veliki stan zbog obitelji koja nema ni prebivalište ni boravište u Zagrebu, a i iskoristio je svoj položaj kako bi, ustvrdila je,  pogodovao jednom poduzetniku pri korištenju poslovnog prostora u okviru Ministarstva državne imovine.

„Ovaj ministar nikada nije ni trebao biti ministar i na toj je funkciji samo zbog svoje neprikosnovene servilnosti prema Andreju Plenkoviću, koji je odgovoran da na toj poziciji drži ovako nesposobnog ministra koji zlorabi svoj položaj i ovlast na teret džepova građana Republike Hrvatske. Kao što on nikada nije smio biti ministar i kao što više ne smije ostati ministar, tako ni pravomoćno presuđena kriminalna organizacija nije nikada trebala biti u poziciji da nastavi upravljati javnim novcem građana”,  izjavila je Ahmetović

Istaknula je i da je ministar obrane koristio Hrvatsku ratnu mornaricu kako bi prevozio biskupe na krizmu na koju su kasnili dok su građani morali čekati redovnu trajektnu liniju. Uz to, lažno je i optužio heroja Domovinskog rata, a tvrtka u kojoj je ministar radio potpisala ugovor s Ministarstvom kojemu je na čelu bio danas Uskokov osumnjičenik, bivši ministar Goran Marić, za višemilijunski posao, a nakon toga je Banožić sjeo u njegovu fotelju i nastavio unosan posao sa svojom bivšom tvrtkom, rekla je Ahmetović.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2022 11:30