StoryEditor
Hrvatskaispod glasa

Sanader došapnuo Bebiću: Jel' ti znaš da je zimi hladnije nego liti?

Piše PSD.
19. prosinca 2013. - 12:25
U pogledu prodaje nekretnine u Planinskoj ne znam ništa. Jednom smo na skupu u Karlovcu raspravljali o tome, jer su se sindikati Hrvatskih šuma žalili oko te prodaje, nabave neke opreme, čizama i slično. Kako sam obavljao dužnost i člana Upravnog vijeća Hrvatskih šuma, valjda su zato i mene pozvali - započeo je bivši predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić svoje svjedočenje u slučaju Planinska, javlja RTL.

Kada je bivši premijer Ivo Sanader ušao u dvoranu za suđenje, pozdravio ga je Bebić.

Bivši predsjednik Sabora je upitao Sanadera kako je, a on je odgovorio da je dobro.

Koju sekundu kasnije Sanader se okrenuo Bebiću i potiho mu rekao: "Jel' ti znaš da je zimi hladnije nego liti".

- To se vjerojatno dogadalo uoči izbora 2007, nastavio je Bebić, javlja RTL.

- Prošlo je 5-6 godina od tada, ali koliko se sjećam, u tu sobu su pozvani Vito Begović iz Ureda za socijalno partnerstvo, predsjednik Hrvatskih šuma Darko Beuk, bivši ministar Petar Čobanković, predsjednik Vlade i ne mogu se sjetiti tko još. Budući da je za mene bilo iznenađenje što smo uopće tu, sjećam se da me iznenadila reakcija premijera. On je bio jako ljut, govorio je da se nema što razgovarati o kupovini neke zgrade nego da treba riješiti pritužbe sindikata, o toj opremi i to. Raspravljali smo o tome da se mora razgovarati sa sindikatima", prepričao je.

Bebić je istaknuo kako je on shvatio na tom sastanku kako 'Hrvatske šume nisu dobile zeleno svjetlo za kupnju'.

- Pričalo se o čizmama koje su na sebi imale četiri S, pa je to bilo neprimjereno, zbog čega su se tužili sindikati - dodao je Bebić.

Sanader ga je pitao sjeća li se da je na još neki način on tražio da se poboljša suradnja sa sindikatima.

- Ne mogu se točno sjetiti detalja, ali znam da je bila sugestija da se razgovara sa sindikatima - kazao je Bebić.

- Nakon tog sastanka u Karlovcu nisam ni s kim pričao o kupnji te zgrade. Poslije sam o toj kupovini pročitao u novinama kao i svi drugi", zaključio je.

Uz Bebića, na klupu za svjedoke će danas sjesti i predstojnik nekadašnjeg vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović te potpredsjednik Sanaderove vlade, Slobodan Uzelac.

PSD
FOTO: DAMJAN TADIĆ / CROPIX
#IVOSANADER

Izdvojeno

31. svibanj 2020 06:05