StoryEditor

Razriješena Irena Kvaternik, Vesni Žužić moguće sankcije

Piše PSD.
12. listopada 2009. - 18:45

Zbog propusta u tzv. slučaju Žužić danas je razriješena vršiteljica dužnosti predsjednice Općinskog suda u Velikoj Gorici Irena Kvaternik, dok će o mogućoj stegovnoj odgovornosti sutkinje Vesne Žužić, koja je vodila sudski spor povezan s tvrtkom njenog supruga, na zahtijev sudskih tijela odlučivati Državno sudbeno vijeće.

Ministar pravosuđa Ivan Šimonović danas je razriješio Irenu Kvaternik i na njeno mjesto imenovao Ivanku Ropuš, no, pritom protiv bivše v.d. predsjednice suda nije pokrenuo stegovni postupak jer je, nakon prikupljanja podataka i razgovora s njom, zaključio kako se nije radilo o zloj namjeri već o nepažnji.

"Sutkinja Kvaternik razriješena je dužnosti zbog nedovoljne pažnje prilikom odlučivanja o zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva za izuzećem sutkinje Žužić", priopćila je glasnogovornica Ministarstva pravosuđa Vesna Dovranić.

Dodala je da je u vezi sa sutkinjom Žužić ministar zaključio da nema razloga za njegovo postupanje jer je obaviješten da će stegovni postupak protiv sutkinje biti pokrenut od strane sudskih organa pa će konačnu odluku o njenoj stegovnoj odgovornosti donijeti Državno sudbeno vijeće.

"Oštrim reagiranjem pravosuđa šalje se jasna poruka predsjednicima sudova, sucima, ali i svima ostalima u državi o potrebi izbjegavanja sukoba interesa", ističe se u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

Mediji su prošlog tjedna otkrili da je sutkinji Žužić dodijeljeno vođenje sudskog spora povezanog s Poljoprivrednom stanicom d.o.o., čiji je član Uprave i direktor njen suprug poduzetnik Željko Žužić. Općinsko državno odvjetništvo tražilo je izuzeće sutkinje Žužić zbog sukoba interesa, no v.d. predsjednice suda je to odbila.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. srpanj 2021 21:07