StoryEditor
HrvatskaUČITELJ U IZOLACIJI

Ravnateljica solinske osnovne škole: Nije pričest kriva za koronu u našim redovima

23. rujna 2020. - 17:16
Luka Gerlanc/Ilustracija/Cropix

I solinska Osnovna škola kraljice Jelene na predjelu Arapovac, nakon Osnovne škole don Lovre Katića na Bilankuši, našla se na popisu onih školskih ustanova na području Županije splitsko-dalmatinske koji su imali slučajeve s koronavirusom.

– Riječ je o jednom učitelju koji je u samoizolaciji. Budući da su epidemiolozi ustvrdili da u to vrijeme nije bio s učenicima, odnosno nije bilo bliskog kontakta, pa nije bilo potrebno da učenici idu u samoizolaciju, nastavu smo prilagodili i organizirali se shodno skorom povratku učitelja koji bi trebao stići idući tjedan – veli ravnateljica škole Vesna Ružić na naš upit.

Budući da su počele kolati informacije kako je bila riječ o kontaktima zbog pričesti, upitali smo ravnateljicu ima li kakvih saznanja o tome.

– Na vaše pitanje moram kazati kako na području našega grada nismo imali do sada organizirane pričesti – odgovara nam ravnateljica, dodajući kako je bilo nešto djece u samoizolaciji na par dana, a vezani su za svoje obiteljske kontakte, te kako trenutno nema niti jedan razred u samoizolaciji.

– Imali smo i potvrdu koronavirusa kod jedne učiteljice, međutim to se potvrdilo prvim danom školske godine, pa nitko od djece nije bio u samoizolaciji, nije za to bilo potrebe – kazuje nam ravnateljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. listopad 2020 06:15