StoryEditor
HrvatskaŠOKIRALI JAVNOST

Ravnateljica progovorila o uznemirujućim uvjetima u kojima je radio dječji vrtić: davali su im polovicu predviđenog obroka, a roditelji su na djeci pronalazili modrice

Piše PSD
7. lipnja 2021. - 21:54

Priču o šokantnom radu dječjeg vrtića u Varaždinu donosi novo izdanje RTL Potrage.

Bivša ravnateljica koja je nakon nedavnog verbalnog sukoba s vlasnikom zvala policiju otkrila je kako se u vrtiću za tridesetak djece naručivalo 15 dječjih obroka koji bi potom bili prepolovljeni, a Gradu Varaždinu potom bi prijavili dvostruko više djece kako bi dobili što veći iznos subvencija.

Da su spomenutom vrtiću uvjeti bili nečovječni potvrđuju i roditelji koji svjedoče o tome da ljeti u prostorijama nije bilo klime zbog se nekoliko mališana srušilo, ali i o tome kako su na svojoj djeci pronalazili modrice koje nitko nije znao objasniti.

- Prvi put kad sam primijetila da nešto ne štima je bilo oko Božića kad je šef nestao. Te godine sam ja djevojkama dala božićnicu sa svog računa jer on za Božić nije bio tamo, pa me zamolio da ja dam božićnicu pa će mi vratiti- govori bivša v.d. ravnateljice dječjeg vrtića Palčić Ivona Ogris koja je kao v.d. ravnateljice počela raditi prije godinu i pol, ali je prve probleme primjetila već nakon dva mjeseca.

Kada je otišla zaposlenica zadužena za obroke, osjetila je koliko su loši uvjeti.

- I kad je ta odgovornost spala na mene, shvatila sam zapravo da se cijelo vrijeme naručuje broj obroka upola onoliko koliko je djece. Što znači, primjerice, ako je u vrtiću 30-toro djece, bit će naručeno 15 obroka. 4,50 Kada sam pitala šefa o čemu se tu radi, on je rekao da se radi o tome da su to obroci za odrasle i da iz tog razloga se naručuje pola. Vidjela bih kad, recimo na primjer bude musaka za ručak ili nešto, ona već dođe razrezana na kockice, da su to vrlo mali obroci i da to ne može biti obrok za odraslu osobu- kaže Ivona Ogris.

Iz restorana koji s vrtićem ima potpisan ugovor o dostavi dječjih obroka potvrdili su kako se tu radilo o dječjim obrocima.

- Znači dijete nije dobivao cijeli obrok nego pola. Znači pola dječjeg obroka? Tako je- nastvila je te dodala kako su ostale djelatnice od svojeg novca kupovale klipiće, pudinge i slično.

Pred sam kraj vlasnik je odlučio odgovoriti na pitanja pisanim putem, a kazao je kako je ravnateljica teško prihvatila otkaz zbog čega je i bez razloga pozvala policiju. Za klimu dodaje kako nije zakonski obvezna, ali da nju planira ugraditi.

Kaže i da djeca nisu bila gladna ni zakinuta ni za jedan obrok te da je ravnateljica bila zadužena za obroke. Nju također krivi i za višak prijavljene djece. No, inspekcija će utvrditi tko je za što kriv i hoće li ovaj vrtić nastaviti s radom, zaključuje RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 16:26