StoryEditorOCM
Hrvatskadi su pare?

Radnici Uljanik Grupe počeli opći štrajk, štrajkaju na radnim mjestima

Piše H
22. kolovoza 2018. - 10:20
uljanik_radnici10-310118

Radnici riječkoga Brodogradiilišta 3. maja i pulskoga Uljanika, odnosno cijele Uljanik Grupe, počeli su u srijedu ujutro u sedam sati opći štrajk jer im nisu isplaćene plaće za srpanj, a štrajkat će na svojim radnim mjestima do ispunjenja uvjeta, odnosno do isplate plaća za srpanj.

Riječ je o štrajku do ispunjenja zahtjeva, odnosno isplate plaće, u kojem sudjeluju radnici svih sedam društava Uljanik Grupe u Puli, kao i radnici brodogradilišta "3.maj" u Rijeci. Od štrajka su izuzeti zaštitari, vatrogasci i dežurne službe.

Radnici, kako je dogovoreno, štrajkaju na radnim mjestima.

Zamjenik povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske u Brodogradilištu "3. maj" Veljko Todorović potvrdio je da je u srijedu ujutro u brodogradilištu organiziran rad neophodnih službi,  tehničkih službi, vatrogasaca i drugih.

Štrajk u 3. maju, kao i u cijeloj Uljanik Grupi počeo je, podsjetili su iz sindikata, jer Uprava nije ispunila obećanje i nije uspjela osigurati novac za plaće za srpanj koje se u 3. maju isplaćuju do 15.  mjesecu.

Sindikati su se u utorak u Puli sastali s Upravom Uljanika, u sklopu procesa mirenja koji je počeo prošloga tjedna, ali novac za plaće nije osiguran, dogovor nije postignut, pa su radnici počeli opći štrajk do ispunjenja uvjeta - isplate plaća za srpanj,
Brodogradilištu "3. maj" u utorak je deblokiran račun koji im je bio blokiran od prošloga petka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 03:04