StoryEditor
Hrvatskazavršio u bolnici

Prvi slučaj zaraze u dolini Neretve: mislili da muškarac ima moždani udar, kasnije mu potvrdili da je pozitivan na koronavirus

1. travnja 2020. - 16:07

Dogodio se prvi slučaj zaraze koronavirusom u dolini Neretve.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o starijem čovjeku sa područja općine Kula Norinska koji je hospitaliziran u dubrovačkoj općoj bolnici.

Pacijent je hitnim transportom dovezen u Domu zdravlja Metković kao hitan slučaj sa sumnjom na moždani udar te je pod takvom dijagnozom upućen na liječenje u bolnicu u Dubrovniku.

Međutim, u bolnici mu je urađen CT pluća nakon čega se pristupilo i testiranju na virus COVID-19. Nalaz koji se vratio iz Zagreba potvrdio je da je pacijent pozitivan.

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, nije potvrdio ovu informaciju, već je u svom popodnevnom izvješću ustvrdio da je u županiji dvoje novozaraženih virusom COVID-19 te da je ukupan broj pozitivnih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji 43.

Zbog kontakata sa pozitivnim pacijentom na korona virus nekoliko zaposlenika Doma zdravlja Metković odmah je upućeno u samoizolaciju, zbog čega je uprava pristupila reorganizaciji službe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2022 22:25