StoryEditor
Hrvatska‘sve pratimo‘

Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a: Situacija je pod kontrolom. Lockdown i restriktivne mjere ćemo nastojati izbjeći

Piše PSD
28. listopada 2020. - 18:39
Boris Kovačev/Cropix

Premijer Andrej Plenković nakon online sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a dao je izjavu za medije.

"Brojevi u mnogim drugim državama EU su puno gori nego u Hrvatskoj. Situacija je pod kontrolom, pratimo na dnevnoj bazi, rade se projekcije. Mislim da smo više puta komunicirali da ćemo utakmicu između zaštite zdravlja i održavanja gospodarske aktivnosti morati voditi dok se ne verificira jedno od istraživanja cjepiva koje mi se u ovom trenutku čini jedinim pouzdanim načinom zaustavljanja širenja epidemije", kazao je Plenković.

"Do tog trenutka ćemo pooštravati mjere, nastojat ćemo izbjeći zatvaranje i broj restriktivnih mjera kakve smo imali na proljeće", rekao je premijer komentirajući situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj.

"Svi naši epidemiolozi i liječnici po meni zadnjih osam mjeseci ulažu nadljudske napore koji su van svih okvira. Ja im želim zahvaliti na tome. Da bismo omogućili pravilno praćenje kontakta što je najbitnija zadaća u ovom trenutku, sugrađani koji su testirani pozitivno moraju biti transparentni, informirati službu o stvarnim kontaktima. Ako su ljudi iskreni i navedu sve kontakte taj posao je lakši", kazao je Plenković, prenosi Jutarnji list. 

Rekao je da ga ministar Banožić nije izvještavao o sastanku s predsjednikom Milanovićem i rekao kako mu za te sastanke ne treba njegovo zeleno svjetlo. 

- To su redovni sastanci i brifinzi, rekao je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. prosinac 2020 13:57