StoryEditor
Hrvatska'zlonamjerni istupi'

Predsjednica se obratila Pupovcu, poslala mu isto pismo koje mu je napisala 2016.; 'Očito nije pozorno pročitao... Neprimjereno i zlonamjerno kritizira RH'

Piše JL
11. rujna 2019. - 20:18
2019-07-29T135747Z_255675805_RC12A5F63AB0_RTRMADP_3_ISRAEL-CROATIA-NETANYAHU.JPG

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je pismo zastupniku Hrvatskog sabora gospodinu Miloradu Pupovcu u kojem ga, kako se navodi u priopćenju s Pantovčaka, obavještava kako s pozornošću prati njegove javne istupe u kojima 'na potpuno neprimjeren, neprihvatljiv i zlonamjeran način kritizira Republiku Hrvatsku'.

- Odlučna u namjeri da kao državljani Republike Hrvatske gradimo zemlju mira, razumijevanja i prosperiteta, predsjednica Grabar-Kitarović sa žaljenjem zaključuje kako gospodin Pupovac nije pozorno pročitao njezino pismo iz 2016. godine, te ga u cijelosti ponavlja, navodi se u priopćenju s Pantovčaka.

- Držim to svojom obvezom i zbog desetak tisuća pripadnika srpske nacionalnosti koji su, braneći svoju domovinu Hrvatsku od velikosrpskih agresora, potvrdili domoljublje i nikada ga nisu narušili moralnim patroniziranjem, a posebice ne političkim ucjenjivanjem, iako imaju pravo i obvezu kao državljani Republike Hrvatske ukazivati na potencijalne anomalije koje su nažalost sastavni dio odrastanja svakog društva, ali ne u mjeri kako bi neki željeli prikazati i time naštetiti državi u kojoj žive, stoji u dopisu Predsjednice Republike priloženom pismu iz 2016. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

12. srpanj 2020 19:07