StoryEditorOCM
Hrvatskaizrazio žaljenje

Plenković: ‘Žalim zbog smrti djevojčice Madine, ali Božinović ostaje ministar‘. Nije htio komentirati izjave dr. Markotić o ispitivanju cjepiva na djeci

Piše psd
24. studenog 2021. - 13:30
Zagreb, 241121 Sabor je ponovno poceo sa radom. 9. sjednica zapocela je aktualnim satom. Na fotografiji: Andrej Plenkovic.

Premijer Andrej Plenković izrazio je žaljenje zbog smrti djevojčice Madine Hussiny, kazao kako će Hrvatska poštovati presudu Europskog suda za ljudska prava (ESLJP), te kako Davor Božinović ostaje ministar unutarnjih poslova, prenosi HRT.

Poštovat ćemo presudu, izuzetno nam je žao zbog smrti djevojčice, a ministar će raditi svoj posao i na ovom predmetu i dalje, odgovorio je premijer Andrej Plenković u saborskom "aktualnom prijepodnevu" Viliju Matuli (ZLB) koji je ustvrdio da ta presuda pokazuje duboku nekompetenciju hrvatskog upravljanja migracijama i ozbiljno ugrožava ulazak u Schengen, te upitao hoće li se Davoru Božinoviću zahvaliti na suradnji.

- ESLJP je presudio da su Hrvatska, preciznije vaša Vlada, odnosno vi premijeru, krivi ste za povredu prava na život d...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:34