StoryEditorOCM
Hrvatskadiplomatski rat

Plenković odgovorio na Vučićeve optužbe: ‘U veljači nije bio trenutak za njegov dolazak, ja nemam naslovnice kod sebe jer neću biti teatralan‘

Piše Piše
18. srpnja 2022. - 19:44
Zagreb, 140722. Trg svetog Marka, Hrvatski sabor. Sjednica Odbora za Ustav, Poslovnik i politicki sustav Hrvatskog sabora na kojoj je dnevni red Prijedlog za iskazivanje povjerenja Olegu Butkovicu za obnavljanje duznosti potpredsjednika Vlade RH. Na fotografiji: Andrej Plenkovic, Oleg Butkovic.Damjan Tadic/Cropix

Premijer Andrej Plenković u središnjici HDZ-a je okupio vrh stranke, nakon čega je dao izjavu novinarima, javlja Jutarnji list. 

Uvodno je kazao da će se nastaviti baviti s pripremama za nadolazeću jesen i zimu. Rekao je da su zadovoljni jer su obranili ministra Grlić Radmana u Saboru.

Komentirao je i pokušaj dolaska Aleksandra Vučića u Jasenovac.

- Točno je, znam za inicijativu krajem veljače. Rekli smo da tada nije moment i to je bilo to. Za ovaj drugi pokušaj dolaska saznali smo neslužbeno. Kazali smo da nije trenutak. Kada se steknu uvjeti, možemo razgovarati o njegovu dolasku. Hrvatske je uključiva.

Plenković se zatim osvrnuo na naslovnice srbijanskih tabloida, no rekao je kako ih on nema sa sobom, i da neće biti teatralan.

- Baš da smo mi ustaška vlada, i to pošteno...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 16:48