StoryEditor
Hrvatskazasjedao vrh hdz-a

Plenković: Ne treba kreirati paniku, nije mi jasno kako je tema rasta rata kredita postala aktualna

Piše psd
18. listopada 2021. - 18:43

Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a održava se u ponedjeljak putem video linka, a nakon nje očekuje se izjava predsjednika stranke Andreja Plenkovića, javlja N1.

Izjavu Andreja Plenkovića nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a pratite UŽIVO na N1 televiziji ili na ovom linku.

“Ključno je okončanje ove faze procesa unutarstranačkih izbora”, rekao je Plenković na početku i čestitao onima koji su dobili povjerenje na izborima i dodao da imaju samo jednu primjedbu na izborni proces.

“Druga tema bila je presuda Vrhovnog suda. HDZ će podmiriti, kad dobije službenu presudu, novčani iznos koji će uplatiti u državni proračun”, dodao je.

O izjavi guvernera HNB-a Borisa Vujčića rekao je: “Cilj političkih nastupa onih koji imaju šešir na glavi, važnu dužnost, taj je da govore istinu, ali ne da kreiraju paniku u javnosti. Nije mi jasno kako je ta tema postala aktualna. Njegova zamjenica je danas rekla da Europska središnja banka neće dirati kamate još dvije godine. Ne moramo skakati na prvu loptu…”

Premijer je, prenosi Jutarnji list, komentirao i vijest da je gradonačelnik Tomislav Tomašević posao dao Petru Pripuzu i tako pogazio obećanje iz predizborne kampanje.

- To morate njega pitati, cijela ta politička platforma svakog dana u svakom pogledu shvaća što znači transfomrirati se iz NGO-a i aktivizma u političku stranke. Naučit će kroz mandat. Zagreb je jednako moj kao i njihov. Pomagat ćemo koliko možemo. Neka gradska vlast sama objašnjava zašto neka obećanja ne može ispuniti, rekao je.

Poručio je da se stvorila se neka smiješna medijska optika vezano za poraz HDZ-a na lokalnim izborima, odgovarajući na upit novinara.

- Mislav Herman je godinu dana šef zagrebačkog HDZ-a i puni pravi mandat počinje od danas. Mislim da će se to pokazati kroz godine pred nama i da ćemo dobiti sljedeće izbore, rekao je.

Komentirao je i izbor ravnatelja HRT-a.

- To sam već nazvao događanjem naroda, cirkusom. Homogenizacija, ljubav, jedinstvo između gospodina Hasanbegovića i Benčić, Grbina i Puljak, ljubav koja cvate, razvija se, želimo im svu sreću. Odbor za medije je prošao dobro, donijeli su istu odluku. Vidjet ćemo što će biti. Jako je dobro za birače desnice da vide kako su oni sljubljeni s Možemo, s dva SDP-a da je to sve jedno te isto. Isto tako i za ove s ljevice, da vide da su oni zaljubljeni u Hasanbegovića i Raspudića. Šveb je imao najbolji program i ne vidim čemu toliki otpor, što se krije iza toga. Neka naši sugrađani sami odluče, poručio je.

item - id = 1136019
related id = 0 -> 1147577
related id = 1 -> 1147570
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2021 09:09