StoryEditor
Hrvatskaministar na udaru kritika

Peđa Grbin odgovorio Berošu: ‘Dragi Vili, ovo su tri stvari zbog kojih moraš otići...‘

Piše psd
19. travnja 2021. - 16:38
Goran Mehkek/Cropix

Nakon što je Grbin jučer kazao kako je Vili Beroš "čak i ovu covid-situaciju i zdravstvenu krizu iskoristio za bogaćenje pojedinaca", danas mu je Beroš odgovorio.

"Od Peđe Grbina i njemu sličnih može se očekivati samo da traže smjenu ministra zdravstva kao dio predizborne kampanje, ali je pravo pitanje koliko su iskreno i odgovorno spremni poduprijeti stvarne promjene u naslijeđenom sustavu zdravstva da bi svim hrvatskim građanima bilo bolje, a državi financijski racionalnije", počeo je Beroš, donosi Index.hr.

"I Peđa Grbin i njegova stranka bili su na vlasti, a problemi u zdravstvenom sustavu se nisu smanjili. Dapače, doprinijeli su današnjem opsegu. Mijenjajmo sustav i neracionalnosti. Provedimo zdravstvenu reformu, jer i poslije Beroša će biti neki drugi Beroš, a problemi će biti isti ako se ne postigne nacionalni konsenzus oko zdravstvene politike", dodao je.

Pa nastavio.

"Isto kao i za obrazovanje i mirovinski sustav. To su stupovi društva u kojem svi moraju participirati. Gospodo iz političke oporbe, ne budite licemjeri. Puna usta kritike, a ni grama volje da se istinski pokrenu promjene. Mogu podnijeti svaku kritiku, ali ne i lažne optužbe da u ovoj teškoj situaciji pogodujem bilo kome da se bogati na račun hrvatskih građana. Ne branim svoje ministarsko mjesto, ali svoju čast i dostojanstvo svakako", napisao je.

Nekoliko sati nakon što je Beroš objavio svoj status, na Facebooku se ponovno oglasio Peđa Grbin i naveo tri stvari zbog kojih traži ostavku ministra, donosi Index.hr.

"Dragi Vili, je li laž da je bolnicama obustavljena isporuka lijekova? Ne bih rekao.

Je li laž da su dospjeli dugovi u zdravstvu takvi da je svakih par mjeseci potrebno upumpavati stotine milijuna kuna? Nije niti to.

Je li laž da cijepljenje ne funkcionira? Ljudi koji su danas pozvani na cijepljenje pa poljubili vrata pokazali su kako funkcionira...

Konačno, je li laž da je jedan tvoj poznanik dobio posao izrade platforme Cijepise, a drugi prijatelj pr poslove za Ministarstvo (bez javne nabave, zna se)? Naravno niti to nije laž.

Vili, nitko od nas ne voli laži, ali meni se čini da ti još manje voliš istinu.

Zato shvati: tvoj odlazak ne tražimo zbog politikantstva, nego zato što si dozvolio da bolnice ostanu bez lijekova, da se novac u zdravstvu troši bez kriterija, pravila i nadzora, da se dug gomila, da cijepljenje ne funkcionira, a uz sve to da se poslovi dodjeljuju tvojim prijateljima i poznanicima. Bez javne nabave, zna se", piše Grbin i zaključuje: ""Zbog toga moraš otići, a moja je obveza to reći".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2021 15:41