Hrvatskademanti

Pavao Vujnovac nije u bilo kakvoj obiteljskoj i/ili kumskoj vezi s Ivanom Vrdoljakom

Piše Joomla\CMS\User\User
Pavao Vujnovac

Poštovani,

obraćamo Vam se kao punomoćnici PRVOG PLINARSKOG DRUŠTVA d.o.o., OIB: 58292277611 (nadalje u tekstu: PPD) sa sjedištem u Vukovaru, Gospodarska zona 13, a u svezi s člankom g. Ivice Šole objavljenim na portalu SLOBODNA DALMACIJA pod naslovom "Ministar Kuščević nije smijenjen", obzirom da isti sadrži niz neistinitih izjava, konstatacija i navoda.

Jedan u nizu takvih navoda autora članka je: "Inače, njegov kum je Pavao Vujnovac, vlasnik Prvog plinarskog društva (PPD)".

G. Pavao Vujnovac nije niti je u bilo kakvoj obiteljskoj i/ili kumskoj vezi s g. Ivanom Vrdoljakom, kako to navodi autor teksta, a PPD je u isključivom vlasništvu društva Energia Naturalis iz Vukovara, Gospodarska zona 13, OIB: 65900776536, čiji je vlasnik fizička osoba, gospodin PAVAO VUJNOVAC, a što je javno dostupan podatak, zbog čega je pogreška koju autor čini potpuno neprihvatljiva.

Sve navedeno autor ističe kako bi ojačao insinuaciju da je PPD-u zbog te (ne)postojeće kumske veze g. Vujnovca i g. Vrdoljaka "igrom slučaja" procvjetao biznis, upravo kada je g. Vrdoljak bio ministar u Vladi RH.

Zbog navedenog ističemo da je PPD započeo intrenzivno rasti u trenutku liberalizacije "veleprodajnog" tržišta plina, tj. ukidanje monopola. Tržište plina zakonski je liberalizirano 2008. godine kada je ministar bio g,. Damir Polančec. Narednih godina donošeni su podzakonski akti, a ministar je bio g. Đuro Popijač. Sama liberalizacija plina zaživjela je tek 4 godine kasnije, kada je ministar bio g. Radimir Čačić.

S liberalizacijom tržišta PPD je započeo s uvozom plina i posljedično izgradnjom značajnijeg položaja na tržištu, a čemu su prethodile godine intenzivnog pripremanja i učenja u sjedištima E.on-a u Njemačkoj i Mađarskoj koja je proces liberalizacije plina prošla prije Hrvatske. Sve navedeno odvijalo se daleko prije no što je g. Vrdoljak obnašao funkciju ministra u Vladi RH.

PPD naglašava kako ne želi niti pristaje da se njegovo poslovanje koje je u potpunosti transparentno i zakonito, dovodi u bilo kakvu sumnju ili negativan kontekst od strane autora teksta te ne pristaje biti predmetom manipulacija u dnevno novinarske i političke svrhe.

Neosnovano imputiranje netočnih negativnih konotacija društvu PPD, izravno utječe na njegovo poslovanje, a time i dobrobit njegovih zaposlenika i njihovih obitelji, zbog čega mora biti korigirano.

PPD po punomoćnicu:

ODVJETNIK

MLADEN PRKA

ODVJETNIK

IVAN ŠIMONOVIĆ