StoryEditor
HrvatskaAKCIJA ZA SPAS

Ostavili izgladnjele pse na goleti južnog Velebita, ljubitelji prirode u šoku: Strah me je i pomisliti što bi se dogodilo da su ostali tako ležati

Piše PSD.
10. studenog 2020. - 11:16
Udruga Animalex

Ljubitelje prirode su tijekom boravka na južnom Velebitu šokirali prizori da i oni najtvrđih srca nisu mogli ostati imuni.

Tri izgladnjela i napuštena psa pasmine staford nepomično su ležali na planini, cvileći za pomoć.

– Strah me uopće pomisliti što bi se dogodilo da su ostali tako ležati do navečer – komentirala je jedna Zadranka na Facebooku i dodala kako bi sigurno uginuli od hladnoće.

– Nisu psi za svakoga, namjerno ih drže gladnima, mršavima i izoliranima, kako bi potaknuli ubilački instikt u njima.

Stoje vezani lancem od pola metra u boksevima zaboravljeni od svih, kad nije sezona lova. Ovi psi su bez socijalizacije, dodira i ljudskog doma – glasio je drugi komentar.

– Bože sačuvaj, ovo sa svojih 70 i kusur godina nisam vidjela... strašno, jadno, šovinistički. Bože oprosti, kako gore do njih, kako ih spasiti – zavapila je Ličanka.

Srećom, priča ima sretan kraj, pa su dva psa privremeno zbrinuta u Gospiću, a bijeli pas, dobio je ime Vele, po Velebitu i zbrinuli su ga volonteri zagrebačke Udruge za zaštitu životinja "Animalex".

Članovi te udruge zgroženi su postupanjem prema malim četveronožnim stvorenjima i obećavaju kako će se potruditi omogućiti malim psima sretan, radostan i bezbrižan život prožet ljubavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2021 02:19