StoryEditor
Hrvatskanove brojke

Odlične vijesti iz Dubrovačko-neretvanske županije: već deset dana nema novozaraženih, izliječeno je još 11 osoba

Piše Dubrovački vjesnik
28. travnja 2020. - 13:10
IlustracijaTonči Plazibat/HANZA MEDIA

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji deseti dan nema novozaraženih, odnosno među 71 uzorkom poslanim na analizu u ponedjeljak nije zabilježen nijedan novi slučaj. Također izliječeno je još 11 osoba te ih je ukupno 52.

Među poslanim uzorcima u ponedjeljak bili su i oni djelatnika timova u smjenama koji se trebaju vratiti na posao u Domu za starije Domus Christi iz Dubrovnika, Domu za starije i teško bolesne osobe Majka Marija Petković iz Blata te Domu za starije Korčula.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 1704 uzoraka. S današnjim danom hospitalizirano je 14 pozitivnih pacijenta, 11 osoba je na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, jedan pacijent je intubiran u Jedinici intenzivnog liječenja, a dvoje ih je u sekundarnom objektu odnosno Studentskom domu.

Ukupno je 375 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata utvrđena su dva nova slučaja kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 24 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer civilne zaštite DNŽ apelira na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološlu sliku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2021 12:57